image


İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut KURTARAN; Müdürlüğün bünyesinde Şehit Şenay Aybüke Yalçın İl Halk Kütüphanesi binasında hizmet veren Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih ve danışmanlık merkezini ziyaret etti, komisyon üyelerinden bilgi aldı, tercih yapan öğrenci ve velilere hayırlı olsun dileğinde bulundu. 

Kurtaran yaptığı açıklamada, “Tercih dönemi boyunca tüm liselerimizde tercih komisyonu oluşturulmuş olup; 77 rehber öğretmenimiz aracılığıyla öğrencilerimize online tercih danışma hizmeti verilmektedir. Ayrıca ilimiz Rehberlik Araştırma Merkezinde görev yapan 10 rehber öğretmenimizle birlikte ilimiz Şenay Aybüke Yalçın il Halk Kütüphanesinde YKS tercih dönemi boyunca sınava giren tüm öğrencilerimize 09:00 ile 15:00 saatlerinde yüz yüze tercih danışma hizmeti verilmektedir.” İfadelerini kullandı.

Kurtaran, "Üniversite hayatına başlayacak olan gençlerimiz için YKS tercihleri bu gün başladı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak en sağlıklı tercihleri yapabilmeniz için danışmanlık hizmeti verebilmek adına "Tercih Danışmanlığı Komisyonları" oluşturduk. Tercih süresi boyunca komisyonlar tarafından tercih danışmanlığı hizmeti verilecek. Öğrencilerimizin yapacağı tercihlerin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Komisyonlarda görev alan öğretmenlerimize teşekkür ediyor, yapacağınız tercihlerin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

EKREM GÜLŞEN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *