image


Başta Batman, Diyarbakır olmak üzere Doğu ve Güneydoğu illerinden fındık toplamak için binlerce vatandaşın Giresun’a geleceğini belirten Giresun Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven, işçilerin sağlıklı koşullarda çalışması için gerekli çalışmaların yapıldığını belirtti.

Batman kökenli Giresun Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven, fındık işçilerine ödenecek günlük asgari ücretin 120-160 TL arasında belirlendiğini belirterek, fındık işçilerinin mağdur edilmeyeceğini söyledi.

Giresun Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü İstihdam Politikaları Daire Başkanı İbrahim Demircan, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Ofisi Kıdemli Program Yöneticisi Nejat KOCABAY, kurum amirleriyle birlikte Mevsimlik Tarım İşçileri Geçici Konaklama Merkezinde incelemelerde bulundu.

Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven, fındık tarımında çalışan gezici mevsimlik işçilerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi gayreti içinde olduklarını belirterek, konaklama merkezinin, pandemi koşulları da dikkate alınarak kullanıma hazır hale getirildiğini söyledi.

Tanrıseven, mecburiyetten dolayı aileleriyle Giresun’a gelen çocuklara çeşitli eğitimler verileceğini, çocuklara yönelik sportif ve kültürel gezi faaliyetlerinin planlandığını kaydetti.

KONAKLAMA MERKEZİ KULLANIMA HAZIR

Yapılan çalışmalar çerçevesinde, mevsimlik tarım işçileri toplanma alanında gerekli çalışmalar yapılarak, kapasite artırıldı. Fındık işçilerinin barınacağı yerler temizlenerek kullanıma hazır hale getirildi.

ÇOCUKLARA KIRTASİYE AİLELERE HİJYEN SETİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, ILO ve Giresun Valiliği işbirliğinde yapılan program doğrultusunda, fındık işçilerine eğitim, danışmanlık ve rehabilitasyon hizmetleri verilecek. Çocuklara kırtasiye desteği sağlanarak, eğitimler verilecek. Ailelere ve çocuklara, hijyen seti, kıyafet ve gıda paketi desteğinde bulunulacak. Mevsimlik tarım işçileri ve ailelerine sağlık ve aşı hizmeti sunulacak.

Her yıl Giresun iline özellikle Adıyaman, Batman, Bitlis, Diyarbakır, Gaziantep, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak illerinden binlerce geçici tarım işçisi, aileleriyle birlikte Giresun’a gelerek fındık toplama işinde istihdam ediliyor. ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *