image


FaturalarınınSon ödeme tarihi gelmiş olan fatura bedellerini ödemek ve indirimdenfaydalanmak isteyen vatandaşlar DEPSAŞ Enerji Tahsilat Bürosu önünde uzunkuyruklar oluşturdular.  

 

Yaklaşık ikihaftadır sistemsel hatadan dolayı faturalarını ödeyemediklerini söyleyenvatandaşlar, sistemsel sorunun bir an evvel giderilmesini, uzun kuyrukçilelerinin son bulması için fatura ödeme noktalarının çoğaltılmasınıistediler.

 

15 gündür faturakuyruğu bu şekilde

 

15 gündürfaturalarını ödemek için DEPSAŞ Enerji Tahsilat Bürosu önünde kuyruklarınoluştuğunu söyleyen vatandaşlardanHalil Er, “Halimizi görüyorsunuz. Bayramdan önce yaklaşık 15 gündür faturakuyruğu bu şekilde devam ediyor. Dicle elektriğin fatura ödeme sistemininçöktüğü söyleniyor. Kimse elektrik faturasını yatıramıyor. Ödemeyapamadığımızdan dolayı cezaya da tabi olabiliriz. Şu ana kadar bize hiçbirşekilde bir bilgilendirme yapılmış değil. Şu an burada herhangi bir sosyalmesafe yok. Güneydoğuda vaka sayılarının artığını ve kırmızı alan olduğunusöylüyorlar. Burada hiçbir önlem yok. Yetkilere sesleniyoruz! Bir an evvel buuzun kuyruk sorununa bir çözüm bulmalarını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Başka şubelerinaçılmasını istiyoruz

 

Başka yerlerde fatura ödenmesi için şubelerin açılmasınıisteyen Derhan Varol konuşmasında; “Bu kuyruk elektrik faturası yatırmakuyruğudur. Bayramda yapılan 10 günlük tatilin bedelini biz ödüyoruz. Bu kadarinsan sabahtan beri sırada bekliyor. Bir saatte kadar bize sıra gelmez, ozamanda öğle arası girecek, biz ne yapacağız. Başka yerlerde de şubeler olsaydıbu kadar insan buraya yığılmazdı. Her mahallede bir fatura ödeme şubesininaçılmasını istiyoruz.” dedi.

Uzuninsan kuyrukları oluşuyor

Çalışan sayısının yetersiz olduğunu söyleyen NuriAksoy, “Sabahtan beri sıradayım. Bu şubede 3-4 kişi çalışıyor. Burada çalışansayısı çok yetersiz her bir fatura ödemesi uzun süre sürüyor. Bu nedenle buradauzun insan kuyrukları oluşuyor. Biz istiyoruz ki başka yerlerde de fatura ödemeşubeleri açılsın. Bizlerde bu rezaleti çekmeyelim. 1946 doğumlu 76 yaşındayım.Bu yaşımla sabahtan beri elektrik faturasını ödeme sırasında bekliyor. Arıkayaklarım beni taşımıyor düşmek üzereyim. Bu durumumuza çare bulunmasınıistiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Çalışanpersonel sayısı yetersiz

Sabah 09.00’dan beri kuyrukta beklediğini söyleyenİzzettin Keskin ise, “DEPSAŞ fatura şubesine elektrik faturamızı ödemek içingeldik. Sabah saat 09.00’dan beri kuyruktayım ve şu anda öğlen olmak üzerebekliyorum. Çalışan personel sayısı yetersizdir. Şu anda 200’den fazla kişisırada bekliyor. Sırada bekleyenlerin çoğu 70 yaşındaki yaşlılardır.Yetkililerden fatura ödeme noktalarında bir düzenleme yapmalarını istiyoruz.”dedi.

Sonödeme tarihleri 10 gün uzatıldı

Öte yandan konuyla ilgili DEPSAŞ Enerji yetkilileri,yeni sisteme geçiş sürecinde sistemsel bazı sorunlar yaşandığını veabonelerinin hiçbir şekilde mağdur olmamaları için faturaların son ödemetarihlerinin 10 gün uzatıldığını belirtti.

ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *