image


Gülistan Caddesinde İlSağlık Müdürlüğünün mobil aşı noktasını ziyaret eden Batman Valisi ve BelediyeBaşkan Vekili Hulusi Şahin, Covid-19 salgını ile ilgili son bilgileri paylaştı. Durumun vahim olduğunu belirten Vali Şahin,aşı çağrısı yaparak kurallara uymayanlara ciddi cezalar verileceğini söyledi.

“Ciddi ölüm vakaları olabilir”

Belediye BaşkanYardımcılarının ve yöneticilerin aşı olduğu mobil aşı noktasında vatandaşlaraseslenen Şahin, teşvik, denetim ve ceza-i işlem olacağını hatırlattı. Ciddiölümlerin, yoğun bakım ve entübe durumunun yeniden artmasından korktuklarınıbelirten Vali Şahin, kent genelinde vaka sayısında çok ciddi bir artışınolduğunu söyledi.

“Herkesi aşı olmaya çağırıyoruz”

Önceki sene Kurban Bayramısonrası vaka sayısında patlamanın olduğunu bu nedenle bu yılda Kurban Bayramısonrası benzer bir durumla karşı karşıya olduklarını belirten Vali Şahinaçıklamalarını şöyle sürdürdü: “Kurban Bayramında maalesef yine korktuğumuzoldu ve vaka sayısında çok ciddi artış yaşandı. Aşıya karşı olan duyarsızlık,tedbirlerin unutulması yüzünden yeni ölümler, vakalar oldu. 200 civarındavakamız var, Entübe bayram öncesi sıfır iken şuan 6 entübemiz var. Bunlar rakamdeğil, insandırlar. Umursanmayan kurallar yüzünden yine insanlar can çekişiyor.Böyle giderse kapanmalar ve kısıtlamalar yeniden olabilir. Esnaf bunu kaldıramaz.İlçelerimizde Gercüş ve Hasankeyf’te aşılama oranı yüksek iken vaka sayısıdüşük. Batman merkez ise tam tersi durumda. Herkesi aşıya çağırıyoruz,gerekirse esnaflar toplu aşılama etkinlikleri düzenleyebilir. Ciddi birduyarlılık lazım. Denetimleri yoğun bir şekilde arttırıp gerekirse cezavereceğiz.” ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *