image


Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya; Garnizon Komutanı Hava Seyrüsefer Albay İhsan Kaplan, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, Batman Üniversitesi Rektörü Vekili Prof. Dr. Necmettin Sezgin, İl Emniyet Müdür Vekili Levent Köse, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, Belediye Başkan Yardımcısı, kamu kurum müdürleri, kurul üyeleri, hastane başhekimleri, ilgili sağlık birim başkanları katıldı.

Delta varyantına bağlı olarak İlimizde vaka artışlarının yüzde yüzü aştığını belirten Vali Şahin,  salgına karşı etkili iki aracın aşılanma ve maske kullanımı olduğunun altını çizdi.

Sokakta bulaşın önlenmesi için efektif denetimlerin sıkı bir şekilde yapılmasını isteyen vali Şahin; kapalı mekânlarda (kafe, çayevleri, kahvehane AVM) ve pazar yerlerinde maske denetiminin yapılması, ayrıca aşı yapmayan kamu personeli ve diğer hedef gruplarının aşılanmaya teşvik edilmesi konusunda gerekli çalışmaların yürütülmesini istedi.

Daha önce oluşturulan filyasyon ekiplerinin etkin bir şekilde çalıştırılması konusunda talimat veren Şahin; salgınla mücadelede tüm kamu kurum ve kuruluşlarının işbirliğinin önemli olduğunu vurguladı. 

Konuşmanın ardından İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Pamukçu, Batmanda Pandemi süreci ile ilgili genel durumu ve yürütülen çalışmalara ilişkin kurula bilgi verdi. MEHMET EMİN URAZ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *