image


Koronavirüs COVID-19 salgını nedeni ile Kurban Bayramı tüm yurtta olduğu gibi İlimizde de alınan tedbirler çerçevesinde kutlandı. 

Bayram ziyaretleri çerçevesinde Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi personelini ve yatan hasta servislerinde tedavi gören hastaları ziyaret eden Vali şahin, rahatsızlıkları sebebiyle bayramlarını hastanede geçiren vatandaşlarla bayramlaşarak, kendilerine acil şifa dileklerinde bulundu.  
Garnizon Komutanlığı,  İl Jandarma Komutanlığı ve Şehit Özkan Kocaer Polis Merkezini ziyaret eden Vali, emniyet ve jandarma personeli ile bayramlaştı.

İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ ZİYARETİ 
Vali Şahin daha sonra Batman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünü ziyaret ederek, itfaiye erleri ile bayramlaştı. 
VATANDAŞLARLA BAYRAMLAŞMA
Kurban Bayramı kutlama programı, Valilik tarafından düzenlenen resmi bayramlaşma programı ile son buldu.  Bayramlaşma programında Vali Şahin ve Milletvekilli Özdemir birer konuşma yaptı. 
Özdemir konuşmasında; pandemi ile mücadelede vatandaşları alınan tedbirlere uymaları konusunda uyarıda bulunarak, herkesi bir an önce aşı olmaya davet etti. 

Daha sonra Konuşan Vali şahin, iki yıla yakın bir süredir pandemi  illetiyle mücadele edildiğinin altını çizerek,  “Batman olarak iki yıldır bu mücadeleyi veriyoruz.  Bunun maliyeti de yüzlerce dostumuzun, arkadaşımızın ve yakınımızın kaybı oldu. Binlerce, on binlerce insanımız hastalandı ve ekonomik olarak çok büyük bedeller ödedik.  Esnafımız günlerce işyerini açamadı. Yeni yeni yaralarını sarmaya çalışıyorlar. Yeni bir hastalık dalgasına tahammülümüz yok. Bunun için yapılacak tek şey aşı olmaktır.  Aşı oranımız Türkiye’nin en düşük iller arasında.  Bu konuda herkese; muhtarlar, kanaat önderlerine, kamu kurum yöneticilerine kısacası herkese çok önemli görevler düşüyor.  Çevrenizi aydınlatınız,  aşı; tek çözüm ve virüse karşı elimizdeki tek silahımız.  Özelikle gençlere sesleniyorum. Lütfen aşı olalım, yoksa hem kendimiz hastalanırız hem de çevremize ve sevdiklerimize zarar veririz” diye konuştu. 
Bayramda alınan trafik tedbirlerine değinen Vali, Emniyet ve Jandarmanın bu konuda bir seferberlik içerisinde olduğunu ifade ederek, “Trafik işi bir duyarlılık işidir. Araç kullanırken lütfen dikkat edelim.  Kemerimizi takalım ve aşırı hız yapmayalım. Bayramı bir felakete ve acıya dönüştürmeyelim” dedi.
Konuşmasının sonunda Batman Belediyesi tarafından yürütülen hizmetlere değinen Vali Şahin, “Biz Batman’ın çok önemli ve bünyevi sorunlarına el attık. Altyapıya girdik, kanalizasyon, içme suyu vs. Bunun soncu olarak da yolları kazdık.  Dolayısıyla her taraf toz toprak içerisinde. Vatandaşlarımızdan biraz daha sabır talep diyoruz.  Kısa süre içerisinde altyapıyı tamamlayacağız. Mahallerimizin asfaltlarını yapacağız.  Sonbahara doğru bu mahallelerimiz;  asbestli borulardan kurtarılmış, kaliteli içme suyu ve yağmur suyu ve kanalizasyonu ayrıştırılmış bir altyapıya kavuşmuş olacaklar “ dedi. 

Bayramlaşma programına; AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Garnizon Komutanı Hava Seyrüsefer Albay İhsan Kaplan, 21. Dönem Batman Milletvekilli Faris ÖZDEMİR, Vali Yardımcısı Muhammet ÖZYÜKSEL, İl Jandarma Komutanı,  İl Emniyet Müdür vekili, kamu kurum yöneticileri, siyasi partilerin il başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. M. EMİN URAZ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *