image


İl Sağlık Müdürü Hakan Pamukçu, bayram öncesi önemli uyarılarda bulunarak herkesi aşı olmaya çağırdı. Pamukçu vakalarına artmaması için bayramda yakın temastan uzak durulması, hijyen ve diğer kurallara uyulması çağrısında da bulundu.

Pamukçu yaptığı açıklamada, “Bilim dünyasının üzerinde ittifak ettiği ender konulardan birisi AŞI… Genç, yaşlı demeden tüm vatandaşlarımız, acilen Covid-19 aşı noktalarına başvurmalı, Mobil ekiplerimize mahalle büyükleri ve kanaat önderleri eşlik etmelidir.” İfadelerini kullandı.

Bayram sonrasına dikkat çeken Pamukçu, “Bölgemizde ve ilimizde son günlerde, COVİD-19 vaka artışı ile karşı karşıyayız. Son günlerde olan sosyal hareketlilik ve Bayram döneminde olacak kalabalık aile ortamı ve bayramlaşmalar vaka sayılarında ciddi artışa neden olacağını öngörüyoruz. Yaşlı nüfustaki aşılama oranı yüksek olduğundan, Yoğun bakımlarımızda henüz problem yaşamıyoruz. Bununla beraber vaka artışı, beraberinde servis ve yoğun bakımlarda artışa neden olabilir.” Uyarısında bulundu. M. EMİN URAZ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *