image


Kozluk’taki program; Kaymakam Eyyüp GÜNGÖR ve eşi Hümeyra GÜNGÖR, Belediye Başkanı Ayhan EREN, Cumhuriyet Savcısı Ahmet ATAŞ ve Ömer DEMİREL, ilçe protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, STK üyeleri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.  

İlçedeki Hicret Camiî’nde 15 Temmuz kalkışma gecesinde şehit düşenler ve gaziler anısına Mevlid-i Şerif okutularak dualar edildi.  

Mevlid-i Şerif programından sonra Kaymakam Eyyüp GÜNGÖR ve beraberindeki heyet 30.06.2016 tarihinde BTÖ mensuplarıyla girdiği çatışmada katledilen J.Uzm. Çvş. Behçet AVCI’yı mezarı başında ziyaret ederek dualar ile andı.  

GÜNGÖR daha sonra 15 Temmuz Şehitleri Parkında düzenlenen anma programına katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın ‘’Ulusa Sesleniş’’ konuşmaları ile devam etti. 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmalarında Kaymakam GÜNGÖR: ‘’ Türk ordusunun içine sızan asker görünümlü teröristler 15 Temmuz 2016’da kanlı planlarını devreye koymuş ancak alicenap milletimizin fevkalbeşer çabalarıyla bu kanlı girişim akamete uğratılmıştır. Sâfi-kalp milletimizin dini duygularını kullanarak emellerini gerçekleştirmeye çalışan hainler çetesi Ömer HALİSDEMİR gibi kahraman şehitlerimizin direnişiyle hezimete uğratılmıştır. Bu duygu ve düşünceler ile hain 15 Temmuz kalkışma gecesinde ve vatan uğruna şehadete eren tüm kahramanlarımızı bir kez daha rahmet ve minnet duygularımla anıyor; tüm gazilerimize sıhhat dolu bir ömür diliyorum. ‘’ dedi. 

Gece saat 00.13’de tüm yurtta olduğu gibi Kozluk camiîlerinde de salalar okunarak ‘’ 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’’ programı nihayete erdi.

GERCÜŞ’TE DE ETKİNLİK VARDI

Gercüş’te 15 Temmuz Şehitleri Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında, Kaymakam Mevlüt ŞEKERCİ, Belediye Başkanı Gündüz Günaydın, kurum amirleri, muhtarlar ve vatandaşların katılımlarıyla katledilen Emniyet Bekçisi Mehmet Ali ATILGAN’ın kabri ziyaret edildi.  

Ardından 15 Temmuz şehitleri için öğle namazına müteakip ilçemiz Ulu Cami’de, Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılıp Mevlid-i Şerif okundu ve vatandaşlara lokma dağıtıldı.  

Devamında Kaymakam Mevlüt ŞEKERCİ, Belediye Başkanı Gündüz GÜNAYDIN,İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Emniyet Amiri ve ilçe müftüsünün katılımıyla, güvenlik korucusu Kadri YILDIZ'ın ailesi ziyaret edildi.

BİR ETKİNLİK DE SASON’DA

Sason Cumhuriyet Meydanında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı Saygı Duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını Kaymakam Samet SERİN yaptı.

SERİN ’’Tarihimizin en karanlık hadiselerinden biri olan hain darbe kalkışması ve işgal girişimi karşısında, milletimizin verdiği destansı mücadele neticesinde bugünümüzü aydınlığa, parlak bir zafere dönüştüren 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ nü, milli bir heyecan, onur ve gururla anıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle 15 temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak ilan edilen bu günümüzü kutluyor, 15 temmuz şehitlerini ve vatanımız, devletimiz ve bayrağımız için canlarını feda eden bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize sağlık ve acil şifalar diliyor, hazırlarmış olduğumuz programımıza katıldığınız için hepinize yürekten teşekkür ediyorum’’ dedi.

Sine vizyon gösterimi, şiir dinletisi, marşlar ve ilahi dinletileri ile program devam etti. Saat 00:13 de yurdun her tarafında olduğu gibi ilçenin her yerinde salalar okundu. . İlçe Müftüsü İbrahim YAMAN tarafından dualar yapıldı. HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *