image


Silvan ilçe Başkanlığında Kur'an-ı Kerim tilavetiyle düzenlenen barış merasimine HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı ve Uzlaşı Komisyonu Başkanı Ali Doğan, HÜDA PAR Silvan İlçe Başkanı Adnan Balyen, husumetli ailelerin temsilcileri ve köylüler katıldı.

Doğan'ın öncülük ettiği barış töreninde bir araya gelen aileler, dualar, tekbirler ve salavatlar eşliğinde Kur'an-ı Kerim'in altından geçerek aralarındaki husumeti sonlandırdıklarına dair söz verdiler.

Yapılan konuşmalarda her iki ailenin barışı tercih etmelerinin çok önemli bir adım olduğu, bölgede ve ülke genelinde güzel bir örnek olma özelliği taşıdığı vurgusu yapılarak bir daha bu tür acı olayların yaşanmaması temennisinde bulunuldu.

Barış merasiminde konuşan Doğan, "Şahitler huzurunda arabulucuların yaptığı nasihatleri dinleyen taraflardan, bundan sonra kimsenin birbirine kin beslemeyecek şekilde bu meseleyi kapattıklarına dair söz alınmıştır. Bir kez daha ilan ediyoruz ki çok şükür her iki köy sakinleri arasındaki husumet hayırlı bir şekilde son bulmuştur. Rabbim böyle bir hayra vesile olanlardan ve barışmalarında katkısı olanlardan razı olsun. Allah barış için çabalayanların eksikliğini vermesin." ifadelerini kullandı. İLKHA

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *