image

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü münasebetiyle gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Şahin, bazı kesimlerin görmezden gelmesine rağmen darbe girişimine karşı ilk meydana inenlerin HÜDA PAR mensupları olduklarının herkes tarafından bilindiğini ifade etti.

“İSLAMİ CAMİA MENSUPLARI CANLARINI FEDA ETTİLER”

5 yıl önce 15 Temmuz’da, Amerika’nın yönlendirilmesiyle, zemini daha önceden oluşturulan bir darbe girişimi yaşandığını vurgulayan Başkan Şahin, “ Bu girişim, halk arasında İslami bir camia olarak gözüken Fethullah Gülen teşkilatı önderliğinde yapılmaya çalışılan bir darbeydi. Darbe girişimi başarıyla neticelenseydi, Müslüman halk olarak bizim değerlerimiz ayaklar altına alınacaktı.  Ülkenin birlik ve beraberliği bozulmasın diye özellikle İslami hassasiyete sahip insanlar, İslami cemaat mensupları, bu darbenin gerçekleşmemesi için meydanlara inip canlarını feda ettiler, ciddi bir duruş sergilediler.  251 cana mal olan darbe girişimi, emperyalistlerin yönlendirilmesi ile gerçekleştirilmeye çalışılan, ülke yönetimine el koymaya çalışılan darbe teşebbüsüydü.” Dedi.

“HÜDA PAR SAHAYA İNMEDEN EMNİYETİN IŞIKLARI YANMADI”

Darbe girişimi karşısında ülkenin dindar kesimi ve İslami camia mensuplarıyla birlikte özelikle İstanbul olmak üzere, bütün illerde HÜDA PAR Teşkilatı olarak sahalara indiklerini belirten Başkan Şahin, “Batman’da daha hiçbir kesim sahaya inmeden, HÜDA PAR’ın fedakâr gençleri sahaya inmişlerdi. HÜDA PAR sahaya inmeden, emniyet müdürlüğünün etrafında tekbir sesleri getirmeden önce emniyetini ışıkları yanmadı. Ne zamanki HÜDA PAR gençleri tekbir getirmeye başladı o zaman daha yeni emniyetin ışıkları yanmaya başladı. Böylece onlardan cesaret alan halk sokaklara inmeye başladı.” İfadelerini kullandı.

“HÜDA PAR’IN BU CESARET VE KAHRAMANLIĞI BAZI KESİMLER TARAFINDAN GÖRMEZDEN GELİNİYOR”

HÜDA PAR’ın bu cesaret ve kahramanlığının bazı kesimler tarafından görmezden gelindiğini söyleyen Başkan şahin, “Darbenin gerçekleşmemesinin ardından yapılan etkinliklerde bu darbeye karşı büyük bir cesaret gösterenler sanki başka kesimmiş gibi tamamen kendi reklamlarını yaptılar. Bizim değerlerimize karşı yapılacak her saldırıda, Müslüman halkın birlik ve beraberliğine saldırı olursa, dün nasıl büyük bir cesaretle engel olmaya çalışmışsak, bugün de böyle girişimlerle karşılaşırsak, onun-bunun ne dediğine bakmadan Allah’ın izniyle, girişimlerinin gerçekleşmemesi için ilk biz karşı çıkacağız.” Diye konuştu.

“DARBE GİRİŞİMİ OLURSA AYNI CESARET VE FEDAKÂRLIĞI YİNE GÖSTERECEĞİZ”

Değerlerine sahip çıkma, birlik ve beraberliklerine sahip çıkma adına, daha önceden yaptıkları fedakârlıklar gibi bugün de aynı şeyi yapacaklarını belirten Başkan Şahin, “Bu halkın devrimi idi. Halk değerlerine sahip çıkarak, darbeyi engelledi. Madem durum böyle o zaman halkın değerleri göz ardı edilmesin. Farklı sebeplerle FETÖ nün üzerine gidilmeye çalışılırken, halkın hassasiyetleri de göz önünde bulundurulsun. Diğer bir husus, FETÖ yapılanmasının etkisizleştirilmesi için, yoğun operasyonlar yapılmaya devam etmektedir. Fakat ülkenin yönetimiyle ilgili, yargıda hala FETÖ hafızası geçerlidir. FETÖ”nün yargıda etkili olduğu dönemlerin hafızasıyla insanlar yargılanıyor. Bu durumdan dolayı birçok insan mağdur edildi. “ dedi.

“DARBE GİRİŞİMİ MÜSLÜMAN HALK TARAFINDAN BAŞARISIZLIĞA UĞRATILDI”

Başkan şahin son olarak şunları söyledi: “İhanet, Ticaret ve İbadet tabaklarından en çok müdahalenin ibadet kısmına olduğunu görüyoruz. Darbe girişimi Müslüman halk tarafından başarısızlığa uğratıldı. Bu halkın hak ettiği değere ulaştırılmasını istiyoruz. Hayatını kaybeden insanlara Allah’tan rahmet diliyoruz. “ ŞEVKİ ASLAN

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *