image

Kurban Bayramına bir hafta kaldı. Batmanlı esnaf tezgâhlarını rengârenk şekerler ve lokumlarla süsledi. Esnaf bayrama hazır ancak bayram canlılığı yok. Geçmiş yıllarda bayrama on gün kala çarşı pazarda canlılığın arttığını belirten esnaf bayrama bir haftadan az kalmasına rağmen canlılığın olmamasından yakınıyor.

HAZIRLIKLAR TAMAM AMA MÜŞTERİ YOK

Elma Sokağı esnafından Abdulbasir Öğütçü, tüm hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek , “ Eskiden on gün kala her taraf şenleniyordu. Ama görüyorsunuz, sayılı günler kalmış, gelen giden yok. Umutla bekliyoruz. İnşallah canlılık başlar. Zaten kurban bayramında kısıtlamalardan ötürü iş yapamadık. Bu bayram da yapamasak perişan olacağız” dedi.

KÖYLÜLER GELİRSE CANLILIK OLUR

Salgından ötürü insanların bayram heyecanı kalmadığını söyleyen Öğütçü,” Eskiden on gün kala köylerden geliyorlardı. Biliyorsunuz köylerde hala o eski bayram gelenekleri yaşatılıyor. Ama pandemi onları da etkiledi.  Şimdi o da kalmadı. Daha köylerden kimse gelemdi. İnşallah gelirler. Köylerden gelseler canlılık başlar.” İfadelerini kullandı.

“UMUDUMUZ SON ÜÇ GÜN”

Diğer bir esnaf Rıfat Koç ise, “ Bayrama bir hafta kaldı ama bayram manzarası yok. Ürünlerimiz yerinde duruyor. Geçen bayramda büyük sıkıntı yaşadık. Ne satış yapabildik ne de borçlarımızı ödeyebildik. Umudumuz bu bayram. İnşallah bayrama yakın, son üç gün canlılık olur.” Diye konuştu. M. EMİN URAZ 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *