image

Söz konusu beldede düzenlenen yürüyüşe katılan Filistinliler, siyonist işgalcilerin, Doğu Kudüs'te "araçla ezme ve bıçaklama girişiminde bulunduğu" iddiasıyla katlettikleri Mey Afane başta olmak üzere alıkonulan cenazeleri istedi.

Yürüyüş sırasında Filistin bayraklarını ve şehitlerin resimlerini taşıyan eylemciler, Gazze'deki direniş hareketleri lehine sloganlar attı. Bu sırada çıkan olaylarda da çok sayıda Filistinli, siyonist işgalcilerin attığı göz yaşartıcı gazdan etkilenip boğulma tehlikesi geçirdi.

Siyonist işgal rejimi, araçla ezme ve bıçaklama girişiminde bulunduğunu ileri sürdüğü 29 yaşındaki Mey Halid Afane isimli Filistinli kadını 15 Haziran Çarşamba günü ateş açarak şehit etmişti.

Siyonist işgal rejimi, "bıçaklı saldırı" veya "araçla ezme" girişimi iddiasıyla Filistinlilere yönelik ihlallerini sürdürürken, insan hakları örgütleri siyonist işgalcileri Filistinlilere karşı yargısız infaz yapmakla suçluyor.

Diğer taraftan Filistinli uzmanlar, siyonist işgal rejiminin, bazı Filistinlilerin cesetlerini halen morglarda tuttuğunu, bazılarını ise yakınlarına haber vermeden Rakamlar Mezarlığı'na defnettiğini belirtiyor. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *