image


Batman Gıdacılar Derneği Yönetim Kurulu, Türkiye Petrolleri AnonimOrtaklığı (TPAO) Müdürlüğü'nün Kristal Parkta Sosyal Tesislerinde,  dernek üyeleri ile bir araya gelerek yönetimkurulu adına yazılı basın açıklaması yaptı.

Yönetim Kurulu adına basın mensuplarına yapılan açıklamada, “600 binnüfusa ulaşmış güçlü bir ihracat alt yapısına sahip olan, tarımda ürünçeşitliliğine önem veren ve son zamanlarda tekstil kente dönüşen Batmanımızınlokomotif sektörlerimizden biri de gıda toptancılığıdır. Gelişmişliksıralamasında 13’üncü olan ilimiz maalesef gıda sektöründe hak ettiği yerdedeğildir. Bölgede gerek komşu ülkelere ihracat, gerek yakın illere dahaprofesyonel anlamda ticaret yapmak adına Batman’da faaliyet gösterengıdacıların bir çatı altında toplanması elzem olmuştur. Bu yüzden Batman’dagıda distribütörleri tek bir çatı altında toplanmaya karar vermiştir.”İfadeleri kullanıldı.


Açıklamanın devamında, “Şu an şehrimizin muhtelif yerlerinde faaliyetgösteren 82 firmamız Batman Gıdacılar Derneğini kurarak dernek çatısı altındafaaliyetlerini yürütme kararı almıştır. Burada amacımız öncelikle vatandaşlarımızakaliteli ve güvenli gıdanın arzını sağlamaktır. Bu süreçte vatandaşlarımıza buhizmetleri ulaştıran yerel marketlerimizi kalkındırmak ve şehircilik bilincinioluşturmaktır. Bununla birlikte Batman ekonomisine ciddi katkılar sağlamaktır.”denildi.

Açıklamanın sonunda ise şu ifadelere yer verildi: “Geldiğimiz bu noktadaSayın Valimizin yanı sıra diğer kurumlarımız bize bu çalışmalarımızda yolgösterici olmuşlardır. Nihai hedeflerimizden biri de Batmanın hak ettiği modernbir gıdacılar sitesi inşa etmektir. Bu minval üzere sektördeki arkadaşlarımızile birlikte yemekli toplantı organize etmiş bulunmaktayız. İnşallah en kısasürede Batmanımızın güçlü bir ekonomiye sahip olmasına katkıda bulunacağız”ifadelerine yer verildi.

 ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *