image


İl Sağlık Müdürü Dr. MehmetHakan Pamukçu,  konuyla ilgili yaptığıaçıklamada, “Kalp ve Damar Hastalıkları tüm dünyadaki ölümlerin % 30’ una nedenolan, özellikle orta ve ileri yaş grubundaki kişilerde en önemli mortalite vemorbidite nedenidir. Kalp ve Damar Hastalıklarının klinik tedavi maliyetlerioldukça yüksektir. Bu bağlamda Batman Eğitim ve Araştırma Hastanemiz son 1,5 yılda3.000’ i aşkın anjiografik işlem, 1.200 stent ve 50’yi aşkın bypass cerrahisigerçekleştirilen hizmetler neticesinde “Kalp Merkezi ve İnme Ünitesi” unvanıkazandı.” Dedi.


Pamukçu açıklamasınındevamında, “Kalp Merkezi ve İnme Ünitesi bünyesinde 4 KVC Uzmanı, KardiyolojiBölümü, Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü, Çocuk Kardiyolojisi Bölümü, 1 adetKataterizasyon ve Koroner Anjiografi Laboratuvarı, 1 adet KardiyovaskülerCerrahi Ameliyathanesi, 6 yataklı 3. Basamak Kardiyovasküler Cerrahi YoğunBakımı ve 6 yataklı 2. basamak Koroner Yoğun Bakım ile 7 yataklı 1. BasamakKoroner Yoğun Bakım bulunmaktadır. Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kalpve Damar Cerrahisi Bölümü Referans hastane olma özelliğinde olup, açık kalpameliyatları için çevre illerden başvuran hastaları kabul ederek açık kalp ameliyatlarıgerçekleştirmektedir.” İfadesini kullandı.


İNME ÜNİTESİNDE 5 NÖROLOJİUZMANI GÖREV YAPMAKTA

Pamukçu  yaptığı açıklamada, “Her yıl ülkemizdeyaklaşık 200.000 akut inme vakası görülmekte olup tüm dünyada ölüm nedenlerindeinme 3. sırada yer almaktadır. Ülkemizde ve dünyada yetişkin nüfustakisakatlıkların, bağımlı yaşamanın, işgücü ve daha da önemlisi yaşam kayıplarınınen önemli nedenlerinden olan akut inme, girişimsel radyolojik yöntemlerle,ameliyatsız olarak damar içinden tedavi edilebilmektedir. EAH bünyesinde hizmetvermekte olan İnme Ünitesi 4 yataklı olup 5 Nöroloji Uzmanı görev yapmaktadır.24 saat esasına dayalı olarak kesintisiz hizmet verilmektedir. İnme bulgularıile uygun zaman aralığında sağlık tesisine başvuran akut iskemik inmelihastalara, IV trombolitik tedavi en geç 4.5 saat içerisinde yapılmaktadır”dedi. VEYSİ GÜLTEKİN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *