image


Batman merkezde ikamet eden doğa gönüllüsü Nesih Taş, yıllardır kendisine getirilen yaralı ve yavru hayvanları gönüllü olarak tedavi edip besledikten sonra kendi doğal yaşamlarına bırakıyor.

Evinin damında yabani hayvanların bakım ve tedavilerini yapan Taş, hayvanlara daha iyi koşullarda bakmak için yetkililerden destek istedi.

Sahipsiz ve yabani hayvanlarının tedavisine 7 yıl önce başladığını söyleyen Taş, “Hayvanların tedavilerini yapmaya başladıktan sonra ‘Hayvanları Koruma Derneğini’ açtım. Derneği açtıktan sonra bana yaralı hayvanlar gelmeye başladı. İlk başlarda baykuş, karga, akbaba ve kartal gibi hayvanlar getirildi. Onları tamamen ücretsiz olarak tedavi ettikten sonra kendi doğal alanlarına saldım. Birçok kişi buldukları yabani ve yaralı hayvanları halen yanıma getirmektedir. Ben bu işi tamamen gönüllü olarak yapıyorum ve şu anda evimde 6 tane kerkenez yavrusu var. Bu kerkenez yavrularını bir köylü bulup bana getirdi. Yaklaşık bir aydır bakımlarını yapıp besliyorum. Bu hayvanlar uçmaya başladıklarında onları kendi doğal yaşamlarına bırakacağım.” dedi.



“KENDİ İMKÂNLARIMLA ELİMDEN GELENİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUM”

Yabani hayvanlar konusunda herkesten duyarlılık beklediğini dile getiren Taş, yabani hayvanların yerinin doğa olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Vatandaşlar doğada buldukları yaralı veya yavru hayvanlara bakamıyor veya tedavi edemiyorlarsa bana getirsinler, gönüllü olarak bakım ve tedavilerini yapmaya hazırım. Ben yaptığım bu hizmet karşılığında herhangi bir kurum ve kuruluştan destek almıyorum. Kendi imkânlarımla elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Tabi ki yetkililer bana destek verirse daha iyi koşullarda hayvanların bakım ve tedavilerinden sonra onları doğal olan ortamlarına daha iyi koşullarda salmak isterim.”(İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *