image


İslam ülkelerinin liderlerine seslenen Çelik, şu ifadelerikullandı: “Muhammed Mursi’nin şehadetinden sonra onunla beraber mücadelede yeralmış Müslüman Kardeşlerin önde gelen şahsiyetleriyle ilgili Mısırmahkemelerinin idam kararları devam ediyor. İslam dünyasının bu yapılanusulsüzlüklere, hukuksuzluklara, zalimane davranışlara karşı uyanık olması, sesgetirmesi ve Mısır’daki İslami direnişe sahip çıkması gerekiyor. BugünlerdeMüslüman Kardeşlerin önde gelen liderlerinden başta Muhammed Biltaci olmaküzere 12 kişi hakkında tekrar idam kararları onaylandı ve yakın zamanda idamedilecekleri biliniyor. Bütün Müslümanların bu haksız idamlara karşı sesgetirmesini, zalim Mısır yönetimini bu idamlardan vazgeçirmeye çağırması, İslamülkelerinin diplomatik girişimlerde bulunması şarttır. Bu durum tarih boyuncademokrasi havarisi kesilen Batı’nın ne kadar ikiyüzlü olduğunu gösteriyor.İslam dünyasında darbelerle İslami direnişin nasıl yok edilmeye çalışıldığınıgünümüzde verilen bu idam kararlarıyla da görmekteyiz.”

Mısır'ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin vefatınınyıl dönümü münasebetiyle Mursi’nin şehadet olayını da değerlendiren Çelik,İslam ülkelerinin bir araya gelmesi için çaba sarf eden Muhammed Mursi’ninBatılı güçlerin hedefi haline geldiğini söyledi.

Çelik, Muhammed Mursi’nin akademik, siyasi ve ilmi olarakdünyada Müslüman liderler arasında tanınan bir ilim adamı olduğunu belirtti.

İslam dünyasının birlikteliğin oluşması için çalışmalaryürüten Muhammed Mursi’nin sömürgeciliğin devamını isteyen dış güçleri rahatsızettiğini söyleyen Çelik, bu nedenle Muhammed Mursi’nin darbe sonucu yönetimdenuzaklaştırıldığını kaydetti.


“SÖMÜRGECİLİĞİN DEVAMINI İSTEYEN GÜÇLER MURSİ’YE TAHAMMÜLEDEMEDİLER”

“Muhammed Mursi gibi liderler az bulunur” diyen Çelik, “Hemdini ilimler konusunda hem Kur’an-ı Kerime olan hakimiyeti konusunda hem deBatı’da önemli akademik çalışmalar örneğini gösterdi. Muhammed Mursi bubaşarısıyla kısa sürede bütün dünyanın gözünü üzerine çekmeyi başardı. 1979’daİran devriminden itibaren kesilen Mısır-İran ilişkilerini tekrar düzeltmeyeçalıştı. Suudi Arabistan, Türkiye, Katar gibi önemli İslam ülkelerinin biraraya gelmesi için ciddi çabalar içerisindeydi. Bu da tabi İslam ülkeleriniyıllarca sömüren, geri kalmasına sebep olan, kaynaklarına el koyan Batılı dışzalim güçlerin oldukça dikkatlini çekti ve rahatsız etti. Sömürgeciliğindevamını isteyen dış güçler ve yerel işbirlikçileri Muhammed Mursi’ye dahafazla tahammül edemediler. İşkenceler sonucu şehid olunmasına neden olundu.”diye konuştu.

“HAMAS’A VERDİĞİ DESTEKTEN DOLAYI YARGILANMASI SONUCUMAHKEMEDE ŞEHİD DÜŞTÜ”

Müslümanların Muhammed Mursi gibi liderlere çok ihtiyacıolduğuna dikkat çeken Çelik, “Muhammed Mursi 21’inci yüzyılın örnek liderlerdenbirisi olacaktı. Ama sömürgeci güçler başta Mısır’da olmak üzere İslamdünyasında benzer liderler çıkmasın diye göstermelik yargılamalar yaptılar.Muhammed Mursi’ye yöneltilen suçlamaların başında casusluk geliyor. Casusluğunda gerekçesi Filistin’in kurtuluşu için yaşanan direnişe destek olmasıydı. YaniHAMAS’a verdiği destekten dolayı yargılanması sonucu mahkemede şehid düştü.”ifadelerini kullandı. İLKHA

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *