image


ASKON heyeti Şırnak’ın Silopi İlçesinde bulunan Habur Sınır Kapısı Gümrük Müdürlüğünü ziyaret etti. Gümrük Müdürü Nurol Özkan’a hayırlı olsun ziyareti ardından gümrük sahasında incelemelerde bulunan heyet, yetkililerden bilgi alarak şoförler ve sınırda giriş çıkış yapan vatandaşlarla ile bir araya geldi.

Batman ve bölgenin en önemli ihracat kapısı olan Habur Sınır Kapısında incelemelerde bulunan ASKON Batman Şube Başkanı Mehmet Selman Nasıroğlu, Teşkilat Başkanı Ramazan Bozkurt , Şırnak Şube Başkanı Abdurrahman Kesik, Tanıtım ve Medya başkanı Halil Azizoğlu ve yönetim kurulu üyesi Rıdvan Kesik, ayrıca Kuzey Irak Bölgesel Yönetiminin de tarafına geçerek genel bir durum değerlendirmesi yaptı. Gümrük Müdürlüğünün çalışmaları, şoförlerin bekleme süresi ve Irak tarafına geçiş konusunda yapılan istişarenin ardından vatandaşlar ve uluslararası taşımacılık yapan şoförlerin sorunlarını dinleyen heyet, bölgenin ihracat sistemini yerinde gördü.

TALEP VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ DİNLEDİLER

Gümrük sahası içinde işleyiş hakkında yetkililerden bilgi alan ASKON heyeti Gümrük muhafaza amirliğine bağlı yetkililer ile birlikte İki ülke arasında tüm ihracatın gerçekleştiği köprüyü geçerek Kuzey Irak IKBY yönetimi Duhok iline bağlı Zaho ilçesi sınırları içerisinde bulunan İbrahim Halil Gümrüğü girişine kadar gitti. Heyet,  Irak’a ihracat yapan Türk nakliye şoförleri ile  pandemi süreci ve normalleşme sürecindeki talep ve çözüm önerilerini dinledi.

Habur sınır kapısından ayrılan heyet ASKON Şırnak şube başkanlığını ziyareti ardından Silopi’nin eğitim alanında öncülerinden biri olan Silopi Final okullarının kampüsünü ziyaret etti.  Heyeti, Silopi Final Okulları kurucusu Ali Aytış ile yönetimi karşıladı. Kampüs hakkında bilgi alan heyet, bu eğitim yatırımların şehre katma değerinin bilinmesi ve desteklenmesi gerekliliği üzerinde durdu.

 M. EMİN URAZ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *