image


Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, okulun koridorlarından birini Kur’an-ı Kerim Sokağına çevirdi. Uygulama hem öğrenciler hem de velilerin büyük ilgisini çekerken Okul Müdürü Abdurrahman Yakut, bu uygulamalarının amacının öğrencilerin Kur’an süreleriyle daha haşir neşir olmaları olduğunu belirtti. 

Uygulamanın olduğu koridora Kur’an-ı Kerim Sokağı adını verdiklerini belirten Yakut, “ Kur’an-ı Kerim' deki toplamda 114 sureyi sokağın üzerine astık. Öiğrenciler, bu isimlerin altından geçtikleri vakit, bu isimler hem onların hafızalarına kazılmış oluyor hem de Kur’an ile daha yakın olduklarını hissediyorlar. Kur’an-ı Kerim ile daha çok haşir neşir oluyorlar. Bir müddet sonra surelerin isimlerini ezberlemiş oluyorlar.” Dedi.




OKULA HAS BİR UYGULAMA

Bu uygulamanın Fatma Zehra İmam Hatip Lisesine has bir uygulama olduğunu söyleyen Yakut, “ Türkiye' de daha ööncesinde böyle bir uygulama yapılmadı. Okulumuzu ziyarete gelip projemizi bir şekilde gören arkadaşlarımız gördükten sonra kendi okullarına da uygulayacaklarını söylediler.” İfadesini kullandı.

ASR-I SAADET SOKAĞI DA VAR

Asr-ı Saadet adında başka bir projelerinin de olduğunu belirten Yakut, “Asr-ı Saadet Sokağında da sahabelerin isimlerini yıldız motiflerinin üzerine nakşedilmiş bir şekilde duvarlara astık. Bu projeler sayesinde bir müddet sonra öğrencilerde de ünsiyet oluşuyor. Öğrenciler kendi sınıflarını tarif ederken sokağın isimlerini de söylüyorlar. Bu şekilde koridorlarımızı süsleme gayreti içerisindeyiz. Bunu devam ettireceğiz inşallah.” Dedi. M. EMİN URAZ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *