image


Bireysel ve toplumsal gelişim ile istihdam öncelikli bir yaklaşımla bireyin bilgi, beceri ve yeteneklerini geliştirerek örgün eğitimin dışında hayatı boyunca katıldığı her türlü öğrenme etkinliklerini kapsayan hayat boyu öğrenme kültürünün geliştirilmesi, tanıtılması ve yaygınlaştırılmasını amaçlayan Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinliklerine İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut KURTARAN, Maarif Müfettişleri Koordinatörü, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Halk Eğitimi Merkezi idareci ve eğitimcileri, usta öğreticiler, kursiyerler ve aileleri katıldı.

Milli Eğitim  Müdürlüğünün bahçesinde gerçekleşen Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinliklerinin birinci gününde spor gösterisi kapsamında tekvando ve masa tenisi gösterisi, el sanatları ve giyim atölye çalışmaları kapsamında Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan kurslarda üretilen el emeği göz nuru ürünler sergisi yer aldı. Spor etkinliklerini takip eden İl Milli Eğitim Müdürü KURTARAN; çocuklarla bir süre sohbet edip onlara kitap hediye etti. Spor etkinliklerinin ardından el sanatları ve giyim atölyesi çalışmaları karma sergisini gezip usta öğreticilerden ve kursiyerlerden çalışmalar hakkında bilgi alan KURTARAN, kursiyerlere başarı dileyip usta öğreticilere teşekkür etti.

KURTARAN etkinliklerle ilgili yaptığı açıklamada, “her yaşta, her yerde,  herkese eğitim sloganı ile hizmet yürüten Halk Eğitimi Merkezlerinin, örgün eğitimin yanında örgün eğitim dışına çıkmış bütün yaş gruplarına kişisel gelişim, meslek edindirme, spor ve hobi kursları ile eğitim faaliyetlerini yürüten Hayat Boyu Genel müdürlüğümüz yürüttüğü bu güzel çalışmalarla Türkiye genelinde güzel bir hareketlilik oluştu. Hayat Boyu Öğrenme kapsamında 3645 kurs modülümüz bulunmakta bu kurslarımız yediden yetmişe tüm vatandaşlarımıza hizmet vermektedir.” Dedi.


Kurtaran şunları söyledi: “Yaptığımız çalışmalarla her yaştan vatandaşımızın kurslarımızdan faydalanmalarını sağlıyoruz. Hedefimiz daha fazla kurs çeşidi ile daha fazla kursiyerlere erişmek, üretmek, üretime yönelik kurslar düzenlemek, istihdama katkı sağlamak, kişisel bilgileri desteklemek, girişimcileri cesaretlendirmek, usta ve zanaatkarlara destek olmaktır. Vatandaşlarımızı aynı zamanda estetik değerlerle buluşturarak ruhları kaliteli vakit geçirmelerine yardımcı oluyoruz. Bundan sonraki süreçte yapacağımız çalışmalarla kurslarımızdan daha çok kişinin faydalanmasını sağlayacağız.”

Etkinliklerin ikinci gününde Halk Eğitim Merkezinde açılan resim kurslarında kursiyerler tarafından yapılmış resimlerden oluşan karma resim sergisi eşliğinde kursiyer ve ailelerine yönelik müzik dinletisi yapıldı. M. EMİN URAZ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *