image


Şehircilik konusunda Batman'a yaptığı pek çok hizmeti halen anlatılan Salih Gök, 1997 yılında görevi başında iken kalp krizi geçirerek vefat etmiş, cenazesine siyasi görüş farkı gözetmeksizin on binlerce insan katılmıştı.

Salih Gök 27 Mart 1994 yılında dönemin Refah Partisi'nden Batman Belediye Başkanı seçilmiş, toplamda 3 yıl 8 ay 17 günlük görev süresinde yaptığı hizmetler nedeniyle her kesimin takdiri kazanmıştı.

Belediye Başkanlığa gelir gelmez giriş kapısına büyük harflerle ''Rüşvet alan da veren de melundur" Hadis-i Şerifini yazdırmıştı.

Şehircilik konusunda kısa zaman içerisinde Batman'a birçok hizmetlerde bulunan Gök'ün Batman'ın gelişmesinde büyük katkıları olmuş, ilkelerinden taviz vermez, aracı kabul etmez biri olarak tanınmıştı.

Kentin bugünkü hale gelmesinde Salih Gök'ün büyük katkısının olduğunu belirten Batman halkı, isminin sadece bir parka değil okul ve caddelere de verilmesi gerektiğini ifade etti.



"SALİH GÖK BÜTÜN İNSANLARIMIZA EŞİT DAVRANMIŞTIR"

Salih Gök isminin okul ve caddelere de verilmesi gerektiğini ifade eden mahalle sakini Hüseyin Okçu, "Bu saha önceleri perişan bir haldeydi. Burayı güzel bir park yapıp Batman'ın eski Belediye Başkanı olan rahmetli Salih Gök ismini vermeleri çok yerinde bir karar olmuştur. Keşke Sayın Salih Gök'ün ismini büyük bir okula veya mahalleye verselerdi daha iyi olurdu. Kendisinin Batman'a çok hizmetleri olmuştur. Sağcısıyla,  solcusuyla, dindarıyla bütün insanlarımıza eşit davranmıştır. Görevi başındayken kalp krizi geçirerek vefat etmiştir. Allah onun mekânını cennet eylesin. Allah onun gibi çalışkan, milletini ve memleketini seven, dindar insanların sayısını çoğaltsın." diye konuştu.



"İSMİ GİBİ SALİH BİR İNSANDI"

Her kesimden halkın ondan memnun olduğunu söyleyen bir diğer mahalle sakini Fadıl Tanrıverdi, "Rahmetli Salih Gök, ismi gibi salih bir insandı. Bir süreliğine Hollanda'ya gitti. Türkiye'ye döndükten sonra katıldığı seçimlerde Batman Belediye Başkanı seçildi. Bir dönem yaptığı belediye başkanlığı sürecinde halk ondan memnun kaldı. Zamanında Batman'a onun gibi hizmet eden belediye başkanı gelmemişti. Halen de onun zamanında kalan eser ve projeler devam ediyor. Mahallemizde onun adına park açılmasına çok sevindik ama onun hakkı daha büyük yerlere isminin verilmesidir." şeklinde konuştu.



"MAHALLEMİZDE SALİH GÖK ADINA PARK AÇILMASINA ÇOK SEVİNDİK"

Mahallelerinde Salih Gök adına park açılmasına çok sevindiklerini ifade eden mahalle sakinlerinden Mehmet Şah Akkuş ise, "Allah Salih Gök'ten razı olsun ve Allah'ın rahmeti onun üzerine olsun inşallah. Mahallemizde Salih Gök adına park açılmasına çok sevindik. Rahmetli Gök, dindar ve dürüstlüğüyle biliniyordu. Belediye Başkanlığına seçildiği gibi belediyenin kapısına ''Rüşvet alan da veren de melundur' Hadis-i Şerifini yazdırmıştı. İsminin sadece burada parka verilmesi bence yeterli değildir. Salih Gök isminin daha büyük ve başka yerlere verilmesi gerektiğine inanıyoruz. Rahmetli Gök, bir iş yaptığında işini çok sağlam yapardı, hatta Batman'ı Batman yapan onun sağlam hizmetleriydi." dedi. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *