image


Daha önce çeşitli nedenlerden ötürü Batman dışında yatırım yapmış Batmanlı iş adamlarına çağrıda bulunan ASKON Batman Şube Başkanı Selman Nasıroğlu, güvenlik dâhil ilimizde her türlü olumlu şart ve altyapının mevcut bulunduğunu ifade etti. Nasıroğlu, dışarda yatırım yapan Batmanlı iş adamlarının geri dönüp kendi memleketlerini kalkındırmaları gerektiğini, işsizliğin çok yüksek olduğu, on binlerce işsiz gencin olduğu Batman’ın yatırım ve istihdama ihtiyacı olduğunu söyledi.

BATMAN’A GELMEMEK İÇİN HİÇ BİR BAHANE KALMADI

Batman’a yatırım yapmamak için hiçbir bahanenin kalmadığını, Batman'ın gelişen, güvenilir bir şehre dönüştüğünü vurgulayan Nasıroğlu, yabancı iş adamlarına da çağrıda bulunarak ilimizde yatırım koşullarının çok iyi olduğunu belirtti. Yatırım için yer sorununun da giderek ortadan kalktığını belirten Nasıroğlu, gerek Batmanlı gerekse yabancı yatırımcılar olsun Batman’a gelen tüm yatırımcılara ellerinden gelen desteği vereceklerini, onlara yardımcı olacaklarını söyledi.

Nasıroğlu yaptığı açıklamada, “Birinci önceliğimiz; 30 yıl öncesine kadar Batman' dan işsizlik nedeniyle ayrılan, başka şehirlerde yatırım yapan iş adamları ve yatırımcıları Batman' a yatırım yapmaya davet etmektir. Batmanlı iş adamlarının Batman'a yatırım yapmasını istiyoruz. Yatırım yapacak diğer iş adamlarını da Batman' a yatırım yapmaya davet ediyoruz. Batman' da yatırım yapmayı düşünen iş adamlarına yardımcı olmak amacıyla elimizden geleni yapmaya hazırız.” İfadelerini kullandı.


BATMAN SANAYİSİ GELİŞİYOR

Batman’ın sanayisinin geliştiğini belirten Nasıroğlu, “Şuan Türkiye'de sanayi şehri Gaziantep anılıyor ama Allah nasip ederse Batman sanayisi Gaziantep sanayisine alternatif olabilecek potansiyelde. İş gücümüz çok iyi, genç nüfusa sahibiz, iş ahlakımız çok iyi, bu anlamda yüksek bir potansiyele sahibiz. Mevcut organizemize ek organize bölgesi projesi var. Yeni organize çalışmasında 3.etap bitti. Bu çalışma sayesinde yer tahsisi sıkıntısı da bitmiş olacak. Batman'ın 20-30 yıllık ihtiyacını karşılayabilecek bir proje. Şuanda organize sanayi bölgesinde 6-7 bine yakın işçi çalışıyor. Yapılacak olan yeni yatırımlardan sonra bu sayı 10 bine çıkacak inşallah.” Diye konuştu.

Pandemiden etkilenen küçük esnafın durumunu da değerlendiren Nasıroğlu, “Maalesef ki covid-19 Dünyanın her yerinde krize neden oldu. Batman gelişmekte olan bir şehir olduğundan dolayı bu krizden fazlasıyla etkilendi. Son zamanlarda yaşanan kapanmalardan dolayı esnafımız zor süreçten geçti. Üreticilerimiz çok etkilendi. Bayram arafesinde konfeksiyoncuların kapalı olması, sanayinin kapalı olması aynı şekilde hiç iyi olmadı. Pandemi ekonomiye zarar verdiği gibi, eğitim sektörünede zarar verdi. Eğitime verdiği zarar da 10 yıl sonra kendini gösterecektir.” Dedi.

KÜÇÜK ESNAFTAN VERGİ ALINMASIN YA DA ERTELENSİN

Küçük esnafın vergiden muaf olmasını isteyen Nasıroğlu, “Pandemiden en çok küçük esnafımız etkilendi. Batman'ı %70'i de küçük esnaftan oluşuyor. Bunlar için Askon Batman olarak düşüncelerimizi rapor ettik ve genel merkezimize ilettik. Bu anlamda ciddi maddi yardımın olmasını talep ettik. Bu kapanma süresince küçük esnafın vergilerinin askıya alınmasını ilettik. Kira yardımlarının daha ciddi bir şekilde yapılmasını talep ettik.” Dedi. ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *