image


Coronavirus nedeniyle uzun süre kapalı kalan sektörlerin başında gelen kafe ve lokantalar normalleşme sürecinin başlamasıyla müşteri kabul etmenin heyecanını yaşıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından Covid-19 sürecinde 1 Haziran itibariyle “kademeli normalleşme” takvimini paylaştı.




“Kademeli Normalleşme” ye yönelik açıklamalarının ardından Batman’da uzun bir sürenin ardından açılan kafe ile paket ve gel-al servisi yapan restoran ve lokanta gibi işletmeler de ilk müşterilerini aldı.

Aylardır müşteri kabul edemeyen, sadece paket ve gel-al servisi hizmeti veren işletmelerde masa ve sandalyeler de belirlenen kurallara göre yeniden yerleştirildi. Sabah 07.00-21.00 saatleri arasında müşteriyi ağırlayabilecek olan işletmelerin kurallara uyduğu görüldü.

“Kademeli Normalleşme”nin ilk gününde maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına göre masada servis faaliyetlerine başlayan iş yerlerinde sakin olması ve çok az sayıda müşteri olması ise dikkat çekti.

Pandemi sürecinin kendilerini olumsuz etkilediğini belirten, kafe işletmecisi Ahmet Çelikmen özellikle iş yerlerinin tamam kapanması bizim için çok daha kötü olduğunu söyledi.




Çelikmen, “Yaz aylarının gelmesiyle insanlar parklara ve açık alanlara gitmeye balamasıyla zaten işlerimiz düşüyordu ama kapalı olmadığımız için kendimizi çeviriyorduk. Bir buçuk yıllık pandemi sürecinde toplamda 2 ay açık kalabildik o süreçten de pek verim almadık. Aylık ortalama 8 bin lira civarında bir giderimiz var. Çalışmadığımız için bu ödemelerimizi de yapamadık. Ve bu süreçte neredeyse 150 bin lira zarar etmiş durumdayız. Bir aydır açılacak diye her gün gelip temizlik ve hazırlık yaptık. Bugün gelip iş yerimizi açtık açtığımız gibi zabıta ekipleri gelip uyarılarda bulundu. Umarın devlet bizim yaşadığımız bu mağduriyeti giderir çünkü esnafa ciddi anlamda bir yardım elinin uzanması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

“UZUN BİR KAPANIŞTAN SONRA NASİBİMİZİ BEKLEYECEĞİZ”

Bir buçuk yıllık salgın sürecinde işlerinin durma noktasına geldiğini belirten ızgara salonu işletmecisi Siraç Durmaz, “Bu süreçte 12 elemanımızdan 5 tanesini çıkarmak zorunda kaldık. Bu süreçte kira, elektrik, doğalgaz, su ve birçok masraflarımız birikti. Bu süreçte sadece paket servisi yapabiliyorduk. Sade paket sevisi de bizi kurtarmıyordu. Uzun bir aradan sonra bugün iş yerimizi açıp temizliğimizi yaptık, eksik eşyalarımızı getirdik, elemanlarımızı çağırdık. Artık nasibimizi bekleyeceğiz. En yakın zamanda inşallah bu hastalık biter de eskisi gibi işlerimiz açılır.” İfadelerini kullandı.



 “ESKİ MÜŞTERİLERİMİZİ BEKLİYORUZ”

İşyerlerini açmalarıyla daha güzel günler beklediklerini ifade eden Mutlu Yaman, “Pandemi sürecinde birçok mağduriyetler yaşadık. Birçok işyeri kapalı kaldığı için bizde küçülmeye gittik. Bu süreçte birçok çalışanımızı çıkarmak zorunda kaldık. Sadece paket servisi yaptığımız için personel bıraktık. Bu gün 1 Haziran ilk açılışımızı yaptık. İnşallah bu şekilde devam eder. Bizde eski müşterilerimizin gelmesini umut ediyoruz. İnşallah bu pandemi süreci bir an önce biter de daha fazla mağduriyet yaşamadan daha güzel günler görürüz.” dedi. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *