image

Filistin İslami Direniş Hareketi’nin (HAMAS) Kudüs sözcüsü Muhammed Hammadee, siyonist çetelerin Mescii Aksa ve Kıble Mescidi’ne dönük gerçekleştirilen baskın ve buralarda namaz kılan veya itikafa girenlere yönelik saldırılarını, Filistinlilere karşı yürütülen “dini bir savaş” olarak nitelendirirken, bölgede yaşanan gelişmelerin, siyonistlerin vahşi ve nazi zihniyetini ortaya koyduğunu belirtti.

Siyonist çetelerin, Mescid-i Aksa’ya baskın yapma ve dini ibadetlerini eda eden Filistinlilere saldırmanın bedelini ağır ödeyeceğinin altını çizen HAMAS'lı yönetici Hammade, tüm Filistinlileri, siyonistlerin baskınlarına karşı Mescid-i Aksa’yı müdafaa etme ve işgalcilere karşı direniş göstermeye davet etti.

Açıklamasında Hammade, işgal altındaki 48 Toprakları, Batı Şeria ve Kudüs’ten gelip Mescid-i Aksa’da nöbet tutan tüm Filistinlileri selamladığını söyledi.

Bulundukları her yerde fitne ve bozgunculuk çıkaran siyonist yerleşimcilerin, işgal altındaki Kudüs'te bulunan Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'ya baskın yapmasını önlemek için nöbet tutan Filistinli murabıtlar yine hedef alındı.

Sabah erken saatlerde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyen siyonist çeteler, Filistinlilere göz yaşartıcı gaz, plastik mermi ve ses bombalarıyla müdahale etti. Duruma tepki gösteren Filistinli murabıtlar ile eli kanlı siyonist askerler arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.

Filistin Kızılay’ı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, işgalcilerin, Mescid-i Aksa’da nöbet tutan murabıtlara yönelik baskın ve saldırılarında yüzlerce Filistinli yaralandı. Açıklamada, Kızılay ekiplerinin, şu ana kadar 175’ten fazla yaralıyı bölgedeki hastanelere naklettiği ifade edildi. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *