image

Peygamber efendimizin ahlakının yaşatılması adına düzenlediği anlamlı etkinliklerle adından sıkça söz ettiren Vakıf, Kadir Gecesi için hazırladığı mesajı

Vakfın Marmara Koordinatörlerinden Cengiz Aydın tarafından okunan mesaj, Allah'a hamd, peygamber efendimize salat ve selam ile başladı.

Kadir suresinin 'Şüphesiz biz onu (Kur’an’ı) Kadir Gecesi’nde indirdik. Kadir Gecesi’nin ne olduğunu sen nereden bileceksin? Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve ruh (Cebrail) o gecede Rablerinin izni ile her türlü iş için iner de iner. O gece tanyerinin ağarmasına kadar esenliktir' ayeti ile devam eden mesajda, peygamber efendimizin 'Kadir Gecesini Ramazan’ın son on günündeki tekli gecelerde arayınız' hadisi hatırlatılarak son 10 gecesinin ibadetle geçirilmesi gerektiği mesajı verildi.

"Bir ömre bedel olan gecenin hakkı ancak şükürle eda edilir"
Üç ayların birer rahmet ve mağfiret iklimi olduğunu hatırlatarak konuşmasına devam eden Aydın, "Bu iklim, hayatımızı etkilediği günden bu yana bu rahmet ve mağfireti iliklerimize kadar hissediyoruz. Rahmet ve merhamet ikliminin zirvesi ve on bir ayın sultanı olan Ramazan’da bu hissiyat daha da artıyor ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesinde bu hissiyat zirve yapıyor. Yine bir Ramazan ayına ve yine bir Kadir Gecesine erişmiş olmanın bahtiyarlığını yaşıyor; manevi huzuru elde etmenin lütfuyla şükrediyoruz. O Kadir Gecesi ki 83 yıllık bir ömrün hayrını, bereketini ve tohumunu içinde barındırır. Bu gecede yapılan ibadetler, zikirler, dualar, tefekkürler ve cümle hayırlı ameller kabul olma ve sevap yönüyle bir ömre bedeldir. Bu bedel oluş, hem Rabbimizin fermanı hem de peygamberimizin (Sallalahu Aleyhi Vesellem) müjdeleri ile sabittir. Öyleyse bu gecenin hakkı ancak eda ve şükürdür." dedi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı Marmara Koordinatörlerinden Cengiz Aydın

"Bu geceyi en hayırlı bir şekilde ihya etmek en önemli ve öncelikli hedefimiz olmalıdır"

Aydın, "Müslümanlar olarak nas ile sabit ve müjdelenmiş muazzam zaman dilimlerinin avcısı ve fırsat kollayanı olmalıyız. Bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’nden istifade etmek ve o geceyi Rabbe ibadet ederek geçirmek, en mükemmel ve verimli şekilde istifade etmek ve bu geceyi en hayırlı bir şekilde ihya etmek en önemli ve öncelikli hedefimiz olmalıdır. İnsanlık bugün bir kez daha hastalık, salgın, ilahi mesajlara sırt çevirmeden kaynaklı huzursuzluk, adaletsizlik ve zulümlerin pençesinde kıvranmaktadır. Hakeza İslam âlemi de savaş, yıkım, fitne, düşmanlık ve tefrikaların acısını iliklerine kadar yaşamaktadır. İnsanlık ve İslam âleminin bu dinmeyen acı, kan, gözyaşı, zulüm, mazlumiyet ve mahrumiyeti ise belimizi büküyor, içimizi yakıyor ve bir imdat, bir ferec ve bir felah istiyoruz." diye konuştu.

"Kadir Gecesinde hem bireysel hem de ailevi programlar oluşturarak rabbimize yaklaşmak için gayret etmeliyiz"
Kadir Gecesinin seher vaktine kadar esenlik ve kurtuluş için yol açtığını vurgulayan Aydın, bu gecenin ihyası için yapılması gerekenlerle ilgili şu tavsiyelerde bulundu:
"İnsanlık ve İslam âleminin kaderinin bu olmadığına, kurtuluşun mümkün ve yakın olduğuna inanıyoruz. Bu vesileyle tüm kardeşlerimizi bin aydan daha hayırlı olan bu geceyi ihya etmeye; Tövbe, tefekkür, zikir, ibadet ile secdelerde gözyaşı ve dua ile âlemlerin rabbi olan Allah’a yönelmeye, İslam âleminin izzeti, vahdeti ve kurtuluşu, insanlık âleminin afiyeti, hidayeti için dua ve niyazda bulunmaya davet ediyoruz. Her yanımızı saran pandemi ve kısıtlama tedbirlerini de bir fırsat bilerek özellikle Kadir Gecesi için hem bireysel hem de ailevi programlar oluşturmalıyız. Rabbimize yaklaşmanın, O'nun rızasına ve mağfiretine nail olmanın gayreti içine girmeliyiz. Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak iki cihan serverimizin 'Allah'ım sen affedicisin, affetmeyi seversin bizleri de affet!' duasını vesile ediyor ve bu münasebetle Kadir Gecenizi tebrik ediyoruz. İslam âlemi ve insanlık âleminin tüm sıkıntılarından kurtuluşuna vesile olmasını Rabbimizden niyaz ediyoruz." (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *