image

Hak ve Özgürlükler Platformu Başkanı Feyzi Aydın, her yıl Ramazan ayının son cuma gününde çeşitli etkinliklerle idrak edilen “Dünya Kudüs Günü” münasebetiyle bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamasında, Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın kutsallığına atıfta bulunan Aydın, Müslümanların bu mukaddes mekânları tarih boyunca korumayı İslami bir vazife bildiğini vurguladı. Kudüs’ün Müslümanların ortak davası olduğuna işaret eden Aydın, ümmetin kurtuluşunun Kudüs’ün kurtuluşundan bağımsız düşünülmemesi gerektiğini kaydetti.
Kudüs’ün sadece Filistinlilerin veya Arapların davası olmadığına dikkat çeken Aydın, “Kudüs ümmetin ortak davasıdır. Çünkü Kudüs yüce Allah’ın çevresini mukaddes kıldığı bir mekândır. Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa, Kudüs’te bulunmaktadır. İslam tarihi boyunca dünya Müslümanları, İslam ümmeti Kudüs’ü korumayı şer-i bir görev bilmiş, Kudüs ümmet için bir iman, namus ve izzet meselesi olagelmiştir.” dedi.

“Kudüs davası sadece Filistinlilerin davası değil”
Kudüs davası etrafında kenetlenmek gerektiğini vurgulayan Aydın, “Kudüs davasını, Filistin davasını sadece Filistinlilerin, sadece Arapların davası olarak görüp, ‘Biz Türk’üz, Kürt’üz, Fars’ız, bize ne Filistin’den, Araplardan? Kendi ülkelerimizin çıkarını düşünmeliyiz’ diyenler bilerek veya bilmeyerek İslam’a, İslam ümmetine en büyük ihaneti yapmaktadırlar. Emperyalizmin, barbar Batı’nın çıkarlarına hizmet etmekte, İslam ümmetinin kurtuluş ve vahdetine savaş açmaktalar.” diye konuştu.

“Ümmetin kurtuluşu, Kudüs’ün kurtuluşundan bağımsız düşünülemez”
“Kudüs davası bu ümmet için davaların anasıdır, en büyük davadır” diyen Aydın şöyle devam etti: “Ümmetin kurtuluşu, Kudüs’ün kurtuluşundan bağımsız düşünülemez. Kudüs kurtulursa ümmet kurtulur. Kudüs özgürleşirse ümmet özgürleşir. Kudüs’ün işgalcisi siyonistler, sadece siyonist değildir. Siyonist işgal rejimi demek, Amerika demektir; Avrupa ve tüm varlığıyla Batı demektir. Ümmet, Kudüs’ü özgürleştirebilirse kendisini de özgürleştirmiş olur. Siyonist işgal rejimini yenebilirse Batı’yı da, Amerika ve Avrupa’yı da yenmiş olur. Siyonist işgal rejimini geldiği yere gönderebilirse, barbar Batı’yı da İslam topraklarından kovar.”

“Neslimize özgür bir İslam dünyası bırakmak istiyorsak Kudüs davasını davamız bilmeliyiz”
İslam ümmetini Kudüs davasını sahiplenmeye çağıran Aydın, “Siyonist işgal rejimi, Batı emperyalizminin İslam ümmetinin kalbine sapladığı zehirli bir hançer, bir ileri karakol, bir casusluk üssüdür. İslam ümmetinin vahdetinin, birliğinin önündeki en büyük engellerden biridir. Ey dünya Müslümanları, ey İslam ümmeti; çocuklarımıza, gelecek nesillerimize özgür bir İslam dünyası, bağımsız ve izzetli bir ümmet bırakmak istiyorsak Kudüs davasını davamız bilmeli, çocuklarımızı bu şuur ve bilinçle yetiştirmeliyiz.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *