image

17 Mayıs Pazartesi günü sabah 05.00’e kadar tam kapanma kararı alındığı duyurulmuştu.

29 Nisan akşam 19.00 itibariyle başlayan ve Ramazan Bayramı’nı kapsayacak şekilde 17 gün sürecek olan tam kapanmanın üçüncü gününde kentte hareketli sokaklar yerini sessizliğe bıraktı.
Halkın yoğun olarak kullandığı Elma Sokağı, Çarşı, Bankalar Caddesi, Gülistan Caddesi ve Turgut Özal Bulvarı gibi işlek caddeler tamamen boş kaldı.

Kentin birçok noktasında güvenlik önlemi alan polis ekipleri de uygulama noktaları oluşturdu. Ekipler, tam kapanma kapsamı dışında olan sürücü ve vatandaşların çalışma belgelerini kontrol ediyor.
Salgın tedbirleri kapsamında 17 günlük tam kapanma kararından muaf olan ticari taksi esnafı ise iş yapmamaktan yakınıyor.

Nihat Ayhan
“Bir umutla evden çıkıp kısmetimizi bekliyoruz”
Tam kapanma kararından muaf tutulduklarını söyleyen ticari taksi işletmecisi Nihat Ayhan, “Tam kapanma yasağından ticari taksiciler olarak muafız ama dışarda kimse olmadığından dolayı bizde iş yapamıyoruz. Normalde cumartesi-pazar günleri işçi, memur gibi herkes dışarda olduğunda işlerimiz çok yoğun oluyordu. Tam kapanma kararından dolayı işimizi yapamıyoruz. Bizde bir umutla evden çıkıp kısmetimizi bekliyoruz. İnşallah bir an evvel salgın hastalık biter de eski düzenimize kavuşuruz.” diye konuştu.

Mustafa Songan 
“Eski günlerimize kavuşmak istiyoruz”
Bir diğer ticari taksi şoförü Mustafa Songan ise şunları söyledi: “4 yıldır ticari taksi işinde çalışıyorum. Covid-19 hastalığının başlaması ve kısıtlamaların artması nedeniyle bir yıldır iş yapamıyoruz. Salgından önce işlerimiz iyiydi çalışıyorduk. Şu anda ise tam kapanma kararından dolayı kimse iş yapamıyor. Akşama kadar boş boş oturuyoruz. Yetkililerin bu sorunumuza bir çözüm bulmalarını istiyoruz. İnşallah Covid-19 hastalığı en kısa zamanda biter, bizde eski günlerimize kavuşuruz."(İLKHA)
https://ilkha.com/yasam/batman-da-tam-kapanmanin-ucuncu-gununde-de-sessizlik-hâkim-160091

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *