image

Millî Eğitim Bakanlığı tüm ülke genelinde uzaktan eğitime erişim sıkıntısı yaşayan öğrenciler için kaynak kitap desteği sağlamaya devam ediyor. Bakanlığın hazırlamış olduğu 2, 3 ve 4. Sınıf Çalışma Soruları Kitabı Batman il merkezi, 5 ilçe merkezi ve köy okullarında eğitim gören ilkokul öğrencilerine dağıtıldı.

Bakanlık daha önce de il genelinde öğrenim gören 5. 6. 7 ve 8. sınıf öğrencileri için 29 bin 29 Beceri Temelli Çalışma kitabı, 9. 10. 11 ve 12. sınıf öğrencileri için Batman’a gönderdiği 17 bin 357 Tekrar Test Kitabı öğrencilere ulaştırılmıştı. Ayrıca "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamında yer alan 5 meslek lisesine 2 bin 128 Tekrar Test Kitabı da gönderilerek dağıtımı yapılmıştı.

Bakanlığın öğrencilere yaptığı kaynak kitap desteğine ilave olarak Batman Valiliği, İl Özel İdaresi ile Batman Belediyesinin desteğiyle Bakanlığın dijital olarak yayınladığı kitapların 5, 6, 7. Sınıflara ''Beceri Temelli Test Kitapları'', 8. Sınıflara ''LGS'ye Hazırlık Çalışma Kitapları'' olmak üzere toplamda 20 bin kitabın basımı yapılarak kırsalda ve merkezde okuyan öğrencilere dağıtıldığı kaydedildi.

Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, devam eden uzaktan eğitim sürecinde öğrencilerden bolca kitap okumalarını ve kendilerine ulaştırılan kaynak kitaplarından azami derecede faydalanmalarını istedi.(İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *