image

HÜDA PAR heyeti ilk ziyareti, bölgenin en büyük ve en modern oto galeri sitesi olma özelliği taşıyan Batman Auto Store’ye yaparak burada dernek başkanı Hasan Gönkek ve oto galerici esnafıyla görüştü.

Ziyarette, oto galeri sitesinin eksiklikleri ve salgın kısıtlamalarıyla düşen ikinci el araba piyasasıyla ilgili değerlendirmeler yapıldı.

HÜDA PAR heyeti ardından Batman Buğdaycılar Pazarında bulunan Zahireciler ve Hububatçılar Derneğini ziyaret etti.

Dernek Başkanı Halil Ay ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan HÜDA PAR heyeti, daha sonra pazar esnafıyla bir araya gelerek pazarla ilgili sorun ve sıkıntıları kendilerinden dinledi.

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, gün boyu yaptıkları ziyaretler ve çalışmalar hakkında bilgiler verdi. 

“Oto galerici esnafı son aylarda iş yapamadı”

Salgın süreci boyunca Batman merkezde bulunan esnafları ve girişimcileri yalnız bırakmadıklarını ifade eden Durmaz, “Esnafımızı dinlemek, yanlarında olmak adına çalışmalar yaptık ve ziyaretler gerçekleştirdik. Son ziyaretlerimizi Batman Auto Store Derneği ile Zahireciler ve Hububatçılar Derneğine yaptık. Ziyaretlerde dernek başkanları ve esnaflarla görüştük. İlk ziyaret ettiğimiz oto galerici esnafı son aylarda iş yapamadıklarını söylediler. Malum, araba üretiminin çok kısıtlı yapılmasından dolayı ikinci el araba fiyatları yüksektir. O yüzden alım satım istenildiği gibi olmuyor.” şeklinde konuştu.

“Belediye cami yapılması hususunu gündemine almalı”

Modern bir görünümü olan oto galericiler sitesinde bazı eksikliklerin olduğunu vurgulayan Durmaz, “Bölgenin en güzel oto galericiler sitesinde bir caminin olmaması eksikliktir. Esnafın da bu konuda bir beklentisi vardır. Batman Belediyesi oto galericiler sitesine bir cami yapılması hususunu gündemine alması lazımdır. İhtiyacı karşılayacak bir caminin yapılması, oto galerici esnafının beklentileri arasındadır.” dedi.

“Sulu tarım alanları için gerekli altyapı hazırlanmalı”

Zahireci ve Hububatçı esnafıyla yaptıkları görüşmelerle ilgili de konuşan Durmaz, “Buğdaycılar pazarı esnafı, yaşanan kuraklıktan dolayı çiftçinin sıkıntı çektiğini, dolaysıyla da bu durumun kendilerini de etkilediğini ifade ettiler. Bu konu önemli bir konudur. Sorunun çözümü, sulu tarım alanlarının çoğaltılmasından geçmektedir. Bu konuda gerekli alt yapının hazırlanması ve çalışmanın yapılması icap etmektedir.” ifadelerini kullandı.

“Buğdaycılar pazarındaki bozuk yolların asfaltlanması gerekir”

Buğdaycılar pazarında sorunların olduğunu söyleyen Durmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Buğdaycılar pazarındaki bozuk yolların asfaltlanması gerekiyor. Yollar çukurlu ve bozuk. Her yağmur yağdığında yollarda su göleti oluşuyor. Bu da esnafın mağduriyet yaşamasına sebebiyet veriyor. İlgili kurum, bu konuda mutlaka esnafın yaşadığı bu mağduriyeti bir an evvel sona erdirmesi gerekiyor. Önümüz yaz, bu sıcak zamanlarda asfalt yapılırsa en azından gelecek kış döneminde buradaki esnaf rahat nefes almış olacak.”(İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *