image

Filistin Kızılayı'ndan yapılan açıklamada, cumartesi akşamı siyonist işgal rejiminin ablukaya aldığı Kudüs'te, Bab El-Amud (Şam Kapısı) önünde ibadet eden Filistinlilere saldırı yapıldığı belirtildi.
Açıklamada, siyonist işgal rejiminin sopa ve göz yaşartıcılarla saldırısı sonucu 12 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.

Siyonist işgal rejiminin, Bab El-Amud'un oturma alanlarına Ramazan ayının başından bu yana demir bariyerler diktikten sonra insanların yoğun olarak bulunduğu bölgedeki ana caddeleri kapattığı ifade edildi.
Görgü tanıkları tarafından, kentin El-Tor kavşağı yakınlarındaki iki noktasında ve kasabanın merkezinde, siyonist işgal rejiminin Filistinlilere yakıcı ve gaz, ses bombaları ve plastik mermilerle saldırdığı belirtildi.

Kudüslü avukat Muhammed Mahmud, siyonist işgal rejiminin Ramazan ayının başından bu yana Kudüs'te 100 Filistinliyi tutukladığı, bunlardan 20'sinin mahkemeye çıkarıldığı, diğerlerinin ise kısıtlı şartlarda serbest bırakıldığını söyledi.

Avukat Mahmud, gözaltına alınanların çoğunun reşit olmadığını, bazılarının işgal rejiminin şiddetli saldırılarına maruz kaldığını kaydetti.

Siyonist işgal rejiminin, Ramazan ayının başından bu yana, Bab El-Amud bölgesini güç ve şiddet kullanarak boşaltmaya çalıştığı belirtildi.(İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *