image

İkinci el araç almak isteyenler araç hakkında doğru bilgi sahibi olmak isterken çoğu zaman yanıltıcı raporlarla karşılaşıyor.

Batman’da yaşayan Osman Yılmaz, ekspertize götürerek 47 bin liraya aldığı otomobili bir gün aradan sonra ikinci ekspertize götürdüğünde tavanının değiştiğini öğrenince savcılığa suç duyurusunda bulundu.   

Batman merkez Veysel Karani Caddesi üzerinde esnaflık yapan Yılmaz, İLKHA muhabirine, 7 ay önce komşusundan 2012 model bir otomobil satın aldığını belirtti.

İkinci ekspertiz firmasının verdiği rapora göre aldığı otomobilde 25-30 bin lira zarar ettiğini belirten Yılmaz, ilk raporda otomobil tavanın orijinal olarak belirtildiği, ikinci ekspertiz raporunda ise tavanın değiştiğini öğrendiğini söyledi.

Yanıltıcı rapor ürerine otomobili geri vermek istediğini fakat otomobil sahibinin bunu kabul etmediğini söyleyen Yılmaz, oto ekspertiz ile otomobil sahibi arasında kalarak mağdur edildiğini ifade etti.

Hem aracı aldığı kişiyi hem de yanıltıcı rapor veren ekspertiz firmasını mahkemeye verdiğini dile getiren Yılmaz, yetkililerden bu tür mağduriyetlerin önüne geçmesini istedi.

 

“İlk ekspertiz raporunda aracın tavanı orijinal denildi”

Yanıltıcı ekspertiz raporu nedeniyle aldığı otomobilde büyük bir zarar ettiğini vurgulayan Yılmaz, “7 ay önce bu aracı iş yerimin yanımdaki bir komşumdan aldım. Ben aracı alırken konuştuklarımızın dışında bana aracın tavanının orijinal olduğu söylendi. Ben de aracı özel bir oto ekspertize götürdüm. O da bana tavanın orijinal olduğu raporunu verdi. Bende eksper raporuna güvenerek aracı o zaman 47 bin liraya aldım, 4-5 bin lira da masraf ettim ve bana 52 bin liraya mal oldu.” ifadelerini kullandı.

“Ekspertiz raporu yüzünden 25-30 bin lira zarar ettim”

Aldığı otomobilin tavanının değiştiğini bir gün aradan sonra ikinci oto ekspertiz raporunda öğrendiğini dile getiren Yılmaz, mağdur edildiğini söyleyerek şöyle dedi:

“Aracı aldıktan bir gün sonra bir akrabam aldığım aracı beğenerek ısrarla almak istedi. Ben ‘Olmaz, ailem için aldım ve satmayı düşünmüyorum. Hatta aracın arakasına çocuklarımın ismini yazdım’ desem de onu kıramadım. O da aracı bir gün arayla başka bir oto ekspertize gösterdi. Bir gün aradan sonraki ekspertiz aracın tavanının komple değiştiği raporunu verdi. Bende hemen bir gün sonra aracı aldığım kişiye giderek aracın tavanının değiştiğini ve aracını geri almasını söyledim. Araç sahibi ona verdiğim parayla kendine ev aldığını söyledi. Ben de ona bu aracı böyle alamayacağımı ve bu şekilde yaklaşık 25-30 bin lira zarar ettiğimi söyledim.”

“Ekspertiz ve araba sahibinden şikâyetçiyim”

Zararının karşılanması için 7 aydır mahkeme sonucunu beklediğini ifade eden Yılmaz, “Aracın o zaman ki değeri 30 bin lirayken bana 47 bin liraya sattılar. Bu şekilde mağdur olduğumu, aracı geri almazlarsa onları mahkemeye vereceğimi söyledim. Mağduriyetimin giderilmesi için onları 7 ay önce mahkemeye verdim. Bütün birikimimi bu araca koydum ve şu anda hiçbir şey yapamıyorum. Hem oto eksperden hem de araba sahibinden şikâyetçiyim. Beni mağdur ettiler. Yetkililerden ricam mahkeme sürecinin kısa sürede sonuçlanmasını ve mağduriyetimin giderilmesini istiyorum.” dedi. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *