image

Ramazan bereketiyle geliyor. Ramazan dolayısıyla işleri açılıp yüzleri gülen kesimlerden biri de tatlıcı esnafı. Diğer birçok esnaf kesimi gibi salgın ve sokağa çıkma yasakları sonrası işleri durma noktasına gelen tatlıcılar, Ramazan ayında işlerinin açıldığını, halkın tatlıya talebinin arttığını belirtti.

Yıllardır seyyar tezgâhlarda tatlıcılık yaptığını söyleyen İsmet Olma, “ Pandemi bizi çok olumsuz etkiledi. İşlerimiz durma noktasına gelmişti. Allah’a şükür Ramazan ayında işlerimiz açılmaya başladı. Gerçi eskisi gibi değil ama talep var. Vatandaşlar özellikle iftar öncesi gelip tatlısını, halka tatlısını alıyor. Sofrasında tatlı olsun istiyor. Yani az da olsa yüzümüz gülüyor.” İfadelerini kullandı.

Tatlının ham maddesinin, malzemenin pahalandığını vurgulayan Olma, “ Malzeme bayağı pahalı oldu. Haliyle satış fiyatlarına da yansıdı bu. Şu an halkanın kilosunu 14 liradan satıyoruz. Her şey çok pahalandı. Yağ olsun, diğer malzemeler olsun çok pahalı.” Dedi.

Halka ve diğer tatlı çeşitlerinde normal şeker kullanmadıklarını belirten Olma, “Orijinal şeker kullanıyoruz. Şeker pancarının şekerini kullanıyoruz. Biz daha çok susamlı halka satıyoruz. Vatandaşın susamlı halkaya bayağı rağbeti var. Tadı güzel.” Diye konuştu. ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *