image

Meşal, Filistinli Esirler Günü münasebetiyle yaptığı konuşmada esirlerin mesajını bölgesel ve uluslararası platformlara taşımaya çalıştıklarını belirtti.

Mümkün olan her yolla esirlerin acılarını hafifletmeye ve serbest bırakılmalarını sağlamaya çalıştıklarını kaydeden Meşal, siyonist işgal rejiminin Filistinli esirleri müzakereler ya da pazarlıklar yoluyla değil sadece direniş karşısında mecbur kalarak serbest bırakacağını belirtti.

Siyonist işgal rejimini Filistinli esirleri serbest bırakmaya zorlayacaklarını bildiren Meşal, Hamas'ın ve Filistinli grupların temel görevinin esirlerin özgürlüğünü sağlamak ve onları işgal rejimi zindanlarından çıkarmak olduğunu ifade etti.

Meşal, HAMAS'ın Filistin dışındaki lideri olarak ve hareketin genel faaliyetleri çerçevesinde esirlerin serbest bırakılması için harcadıkları çabaları yoğunlaştıracaklarını açıkladı.

Filistin elçiliklerinden esirler davası için çaba göstermelerini isteyen Meşal, işgalcilerin ceberrutluğuna ve cinayetlerine dur demek için Batı Şeria'da direnişin yeniden aktif hale getirilmesi çağrısında bulundu.

HAMAS lideri, işgal altındaki toprakların ve işgal rejimi zindanlarındaki esirlerin ancak direnişle kurtarılabileceklerine dikkat çekti. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *