image

Batman Kızılay Kan Merkezi olarak hastaların kan ihtiyacını karşılamak için hizmet verdiklerini belirten İpek, “ İçinde bulunduğumuz PANDEMİ dönemi tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de toplumun tüm kesimlerini ciddi anlamda olumsuz etkilemiştir. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Batman’da da pandemi sürecinin olumsuz etkilerine rağmen çalışmalarımıza ara vermeden, eskisinden daha fazla çalışarak hastalarımızın kan ve kan ürünleri ihtiyacını karşılamaya çalıştık, karşılamaya devam ediyoruz. Ancak; vatandaşlarımızın kan bağışından uzak durmaları, kan bağış sayılarının ciddi anlamda düşmesi, stoklarımızın kritik seviyenin altına gelmesine neden olmaktadır. Bunun sonucu olarak sürekli kan ihtiyacı olan talesemi, lösemi, kanser, diyaliz ve acil ameliyat edilmesi gereken hastalarımız ciddi problemler yaşamaktadırlar.” Dedi.

İpek şunları söyledi: “Pandemi süreci ile birlikte yaşadığımız problemler Ramazan Ayı’nın da gelmesiyle artarak devam etmektedir. Batman’daki tüm hastanelere günlük 60-70 ünite kan gönderilmesi gerekirken her yıl Ramazan Ayı içerisinde günde sadece 10-15 ünite kan bağışı yapılmaktadır. Sokağa çıkma yasaklarının olduğu günlerde bu sayı 6-7 ünitelere düşmektedir.”

Pandemi sürecinde uygulanan sokağa çıkma yasaklarının kan bağışını kapsamadığını vurgulayan İpek, “ Kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarımız hiçbir cezai işleme tabi tutulmadan çok rahat bir şekilde kan bağışında bulunabilirler. Yapmaları gereken tek şey www.kanver.org üzerinden randevu almak. Randevu aldıkları takdirde cep telefonlarına gelen sms ile yasaktan muaf sayılacaklardır.” İfadelerini kullandı.

Batman halkını hayat kurtarmaya davet eden İpek son olarak şunları söyledi: “Ramazan Ayı boyunca her gün iftardan sonra ATATÜRK PARKI önünde bulunan kan bağışı aracımız ile hizmet vermekteyiz. 18-60 yaş arasında, 50 kg üstünde ve ciddi kronik hastalıkları bulunmayan tüm vatandaşları KAN BAĞIŞINA DAVET EDİYORUZ. Hayat devam ettikçe kan ihtiyacı da devam etmektedir. HAYDİ, BATMAN HAYAT KURTARMAYA!” HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *