image

Batman’da haftanın belirli günlerinde farklı mahallelerde kurulan semt pazarlarında son günlerde yan kesicilik yöntemiyle sık sık hırsızlık olayları yaşanıyor. Esnaf, yaşanan hırsızlık olaylarından dolayı şikayetçi.

Hırsızların mekânı haline gelen semt pazarlarında hem esnaf hem de alışveriş yapan halk büyük endişe duyuyor.

Pazara gelen halkın hırsızlar tarafından para ve cep telefonlarının çalındığını belirten esnaf, bu durumun son zamanlarda arttığını ve büyük bir mağduriyet oluşturduğunu söyledi.

yaptıkları şikayetlere rağmen hırsızlık olaylarının bir türlü önüne geçilemediğini ifade eden esnaf, yetkililere çağrıda bulunarak semt pazarlarında polislerin görevlendirilmesini istedi.

“ÖNLEM ALMALARINI İSTİYORUZ”

Her gün hırsızlık olaylarının yaşandığını belirten semt pazarcısı esnafı Erhan Evit, “Semt pazarında peynir tezgâhım var. Pazarda her gün hırsızlık olayları oluyor. İnsanların cep telefonu ve cüzdanlarını çalıyorlar. Daha önce diğer pazar yerlerine güvenlik personeli geliyordu ama o zaman bile yetersiz kalıyorlardı. Hırsızlık yapan kişiler genelde grup halinde dolaşıyorlar. En az 3 sivil polisin pazarda dolaşması gerekiyor. Bu konu hakkında yetkililerden önlem almalarını istiyoruz.” diye konuştu.

“BAYANLARIN CÜZDANLARINI VE CEP TELEFONLARINI ÇALIYORLAR”

Hırsızların grup halinde dolaştığını, halkın kendilerinden çekindiğini dile getiren pazarcı esnafı Mehmet Ekinci, “Pazar kalabalık olunca alışverişe gelen bayanların cüzdanları ve cep telefonları çalınıyor. Hırsızlık yapanlar kişiler genelde çingene bayanlardır. Sürekli yaşanan hırsızlıkla ilgili şikâyette bulunduk ama çözüm bulamadılar. Her pazarda 4 sivil polisin olmasını istiyoruz. Şayet pazarlarda polis dolaşırsa yaşanan bu hırsızlıklar olmazdı. ” dedi. İLKHA

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *