image

Covid-19 ile mücadelede alınacak yeni tedbirlere ilişkin açıklanan 2 haftalık kısmi kapanma kararı sonrası İçişleri Bakanlığınca yayınlanan genelge doğrultusunda Batman Valisi Hulusi Şahin başkanlığında İl Hıfzıssıhha Kurulu toplantısı yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Şahin, İçişleri Bakanlığınca yayınlanan Kısmi Kapanma Genelgesi doğrultusunda alınacak tedbirlerin eksiksiz bir şekilde uygulanması için ilgili kurumların sıkı bir şekilde denetim yapmasını, kural ve tedbirlere uymayanlar hakkında cezai müeyyidelerin taviz verilmeksizin uygulanmasını istedi. 

Konuşmasında halka seslenen Vali Şahin, “Ramazan Bayramına ülke olarak daha huzurlu ve sağlıklı girmek için toplu iftar ve davetlerden kaçınalım. Kimseyi davet etmeyelim, gelen davetlere de icabet etmeyelim. Ayrıca maske, mesafe ve temizlik kurallarına mutlaka uyalım” diye konuştu. 

Konuşmanın ardından İl Sağlık Müdürü Hakan Pamukçu, Covid-19 salgını ile ilgili ildeki vaka durumları, test sayıları ve sonuçları ile filyasyon çalışmalarına ilişkin kurula bilgilendirmelerde bulundu.

Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya; Garnizon Komutanı Hava Seyrüsefer Albay İhsan Kaplan, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, Batman Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Necmettin Sezgin, kaymakamlar, kurul üyeleri, hastane başhekimleri, ilgili sağlık birim başkanları katıldı. VEYSİ GÜLTEKİN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *