image

Her yıl Ramazan ayında dolup taşan camiler, yaklaşık iki yıldır Coronavirus (Covid-19) tehdidi ve buna karşı alınan önlemler nedeniyle eski günlerini aratıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığının salgın gerekçesiyle aldığı karar nedeniyle Müslümanlar bu yıl da Ramazan ayında teravih namazlarını evlerde kılıyor.

 “CAMİDE TERAVİH NAMAZINI KILAMAMANIN BURUKLUĞUNU YAŞIYORUZ”

“Teravih namazını camide kılamamanın burukluğunu yaşıyoruz” diyen Eyüp Başaran, “Allah’a bizi yine bir Ramazan ayına daha kavuşturduğu için şükrediyoruz. Ancak bir burukluk var içimizde. Bu sene de camilerde teravih namazını cemaatle kılamamanın burukluğunu yaşıyoruz. Yine de elhamdülillah diyoruz. Bu sene de teravih namazımızı evimizde çocuklarımızla beraber kılmak nasip oldu. Buna da çok şükür. Ramazan güzel geçiyor elhamdülillah. Şu an her yerde manevi bir hava hâkim. Allah devamlılığını sağlasın inşallah.” dedi.

“TERAVİH NAMAZI CAMİLERDE KILMAK İSTİYORUZ”

Ramazan ayı denildiği zaman ilk akla gelenin teravih namazı olduğunu belirten Muhammed Nurullah Sönmezışık ise şunları söyledi:  “Rabbim bizi tekrar Ramazan ayına kavuşturduğu için şükürler olsun. Ramazan ayı denildiği zaman insanların aklına teravih namazı gelir. Bunun için camide teravihlerimizi kılmamız lazım. Teravih namazını evlerimizde kılıyoruz ama camide hem hayrı hem de manevi havası daha çoktur. Hükümetten ricamız camilerde rahat bir şekilde teravih namazı kılmaktır.”

“BU MUSİBETLER BİZİM İYİLİKTEN UZAK KALMAMIZDANDIR”

Camide teravih namazı kılamamanın hüznünü yaşadığını belirten Hasan Şimşek, başlarına gelen bu musibetin şefkat ve merhametsizlikten kaynaklandığını ifade etti.

Şimşek, “Ramazan ayı bereket, af ve mağfiret ayıdır. Ramazan geldiği zaman sofralarda çeşit çeşit yemekler oluyor. Bu kadar bereketli bir ayda teravihlerimizi camilerde cemaatle kılmamız gerekirdi. Maalesef insanların birbirlerine şefkat ve merhameti kalmadığı için bu haldeyiz. Allah bizi muhafaza etsin ve bize yardım etsin. Başımıza gelen bu musibetler bizim iyilikten uzak kalmamızdandır. Şu anda teravih namazını camide cemaatle kılamamak bana ölüm gibi geliyor.”

“TERAVİHLERİMİZİ CAMİDE KILMAK İSTERDİK”

Necati Demir ise şu ifadeleri kullandı: “Biz teravih namazımızı camilerde kılmak istiyoruz. Fakat salgın tedbirleri nedeniyle camilerde teravih namazını cemaatle kılamıyoruz. Ramazan ayı güzel geçiyor çok şükür. Allah’ın izniyle bu hastalığın bitmesi için dua diyoruz. Devlet izin verseydi teravihlerimizi camide kılmak isterdik.”(İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *