image

Bölgedeki son durum, Erbil-Bağdat ilişkileri ve anayasal hakların korunması gibi önemli başlıkların ele alınacağı toplantının diğer gündem maddeleri partiler arasındaki ilişkiler ve seçim yasası olacak.
Başkent Erbil'de, Kürdistan Bölgesi Başkanlığı binasında gerçekleşmekte olan liderler toplantısına, Kürdistan Bölgesi'ndeki tüm siyasi parti lider ve temsilcileri katılım gösterdi.
Komelî Dadgerî Kurdistan (Kürdistan Adalet Topluluğu Partisi) Lideri Ali Bapir, Kürdistan İslami Birlik (Yekgırtu) Lideri Sahaladdin Bahaeddin, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Eş Başkanı Bafıl Talabani'nin iştirak ettiği toplantıya; Kürdistan Sosyalist ve Demokrat Parti (PSDK) Lideri Muhammed Hacı Mahmud, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) adına Polit Büro Üyesi Fazıl Mirani, Türkmenler adına Kürdistan Bölgesi Etnik ve Dini Oluşumlardan Sorumlu Bakanı Aydın Maruf ve Hristiyanlar adına Kürdistan Bölgesi Ulaştırma Bakanı Ano Cewher Edbulmesih Ebdoke katıldı.
Barzani'nin toplantıda, Fransa ziyareti sırasında yaptığı görüşmelere ilişkin liderlere bilgi vereceği belirtildi. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *