image

Batman İl Müftülüğü personelleri ve Türkiye Diyanet Vakfı Batman Şubesi işbirliğiyle başlatılan kampanyada toplanan yardımlarla, Suriye’nin İdlib kentinde ihtiyaç sahipleri için 20 ev inşa edilecek.

"Bir İyilik, Sıcak Bir Yuva" sloganıyla inşa edilen İyilik Konutları'na, il ve ilçe müftülükleri ve personelleri de destek oluyor.

Batman  İl ve ilçe müftülükleri, din görevlileri ve hayırseverler kampanya kapsamında 20 adet konut bedelini Türkiye Diyanet Vakfı Batman Şubesine bağışladı.

Batman İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Batman Şube Başkanı Turgut Erhan, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin uzun yıllardır yaşanan iç savaş nedeniyle Suriye’deki mazlumlara destek verdiğini söyledi.
Bombalardan kaçan insanların İdlib’de yaşamaya başladığını ve burada da çeşitli saldırılara maruz kaldığını anlatan Erhan, Türkiye Diyanet Vakfının kentte çadırlarda kalanlara yönelik “İyilik Konutları” inşa ettiğini belirtti.
Erhan, bu kapsamda Batman  İl ve ilçe Müftülükleri, din görevlileri ve  hayırseverlerin desteğiyle kampanya kapsamında 20 adet konut bedeli bağışlandığını ifade ederek, şöyle konuştu : “Personellerimiz başta olmak üzere hayırsever vatandaşlarımızın da desteğiyle Batman'da 113 Bin 311 Türk lirası bağışlanmış oldu, bu parayı Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezine göndereceğiz ve idlib'te bu paranın tekabül ettiği evler yapılacak. ihtiyaç sahibi kardeşlerimizi sıcak bir yuva ile buluşturan Müftülük personelimize, Din görevlilerimize ve hayırsever halkımıza teşekkür ediyorum."

İl Müftüsü Erhan ayrıca dünyadaki savaş, açlık ve salgınların bir an önce sona ermesi temennisinde bulundu.

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *