image

Sağlık Bakanlığı tarafından tespit edilen kriterlere göre düşük risk grubunda olan Batman’da, kontrollü normalleşme sürecinde uygulanacak tedbirler ve alınacak ek önlemler ‘İl Hıfzıssıhha Kurulu Toplantısı’nda masaya yatırıldı.
Toplantıda bir konuşma yapan Vali Hulusi Şahin, ilin risk haritasındaki mavi listede sabit kalması için tedbirlerin sıkı bir şekilde uygulanması gerektiğini ve bu konuda herkese önemli görevler düştüğünü belirtti.
Filyasyon ekiplerinin günde en az iki kere Covid-19 hastası ve temaslılarını çok sıkı bir şekilde takip edeceğini belirten Vali Şahin, şunları söyledi: “Bu sıkı denetimlerimiz hem mavi alanda kalmamızı sağlayacak, hem de aşıya zaman kazandıracaktır. Aşılama ile şehirde genel bir bağışıklık sağladığı zaman ise rahatlayacağız. Denetim mekanizmalarını ilçelerde kaymakamlarımız, il merkezinde de vali yardımcılarımız düzenli olarak denetime tabi tutacak. Ayrıca maske takma konusunda bir gevşeme söz konusu ve bu konuda emniyetimiz ile birlikte sıkı bir maske denetimi planlamamız gerekmekte. Zabıtamız da lokantaların, cafelerin, kahvehanelerin ve çay ocaklarının yüzde 50 kuralına uymalarını sağlayacak şekilde denetimlerini arttıracak. Kurumsal denetimlerimiz, filyasyon denetimlerimiz ve maske denetimlerimiz olmak üzere bu 3 denetimi sıkı sıkıya yaparak ve aşıyı yaygınlaştırarak Coronavirus’u yenebiliriz.” ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *