image

28 Şubat darbesinin yıl dönümünde açıklama yapan Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu Dönem Sözcüsü Mehmet Sıddık ASLANLI, “Küresel sömürü odaklarının yerli işbirlikçileri, 28 Şubat 1997’de 9 saat süren MGK toplantısında merhum Başbakan Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN'a soğuk terler döktürmüş, irtica bahanesiyle ideolojik ve özgürlükleri daraltan kararlarını meşru hükümete dayatmışlardır.” Dedi.

28 Şubat’ta yaşanan zulümlere değinen Aslanlı, “28 Şubat, Türkiye’de yaşayan büyük bir kesimin, doğuştan sahip olduğu evrensel insan haklarının mevcut anayasaya aykırı olmasına rağmen ayaklar altına alındığı günün yıl dönümüdür. İnanç özgürlüğünün yok sayıldığı, askeri postal ve tankların millete karşı tehdit unsuru olarak kullanıldığı gündür. 28 Şubat ikna odalarında sırf başörtülü diye üniversite öğrencilerinin geleceklerine ipotek konulduğu, İmam hatiplerin kapısına kilit vurulduğu, katsayı engeliyle imam hatipli öğrencilere üniversite kapılarının kapatıldığı günün adıdır.” İfadelerini kullandı.

Aslanlı şunları söyledi: “28 Şubat, FETÖ'nün paralel devlet yapılanmasının temellerini sağlamlaştırdığı, binlerce başörtülü avukat, doktor ve öğretmenin kamuda ve özelde çalışmasına engel olunduğu, gelecek hayallerinin ellerinden zorla alındığı ve ufukların karartıldığı günün adıdır. Terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla insanların tutuklandığı, birçok kimsenin polis otobüslerine doldurularak meçhule gönderildiği gündür. Hamdolsun son yıllarda yasal mevzuatlarla insan haklarına ilişkin düzenlemeler yapılmış ve 28 Şubat'ın simgesi olan ‘kamusal alanda başörtüsü yasağı’ sorunu çözümlenmiş, imam hatip düşmanlığı sona ermiştir.”

15 Temmuz darbe girişimine de değinen Aslanlı, “ Toplumsal barışın sağlandığı, demokrasi ve insan hakları bağlamında büyük adımların  atılmaya başlandığı bir dönemde; 15 Temmuz’da hain FETÖ darbe girişimi olmuştur.  Bu hain darbe girişimini, aziz milletimiz iman dolu göğsünü siper ederek durdurmuştur. Bu vesileyle 15 Temmuz günü şehit olan tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, gazilerimize de uzun ömürler diliyoruz. Ülkemizde 28 Şubat ve 15 Temmuz gibi insan haklarının, özgürlüklerin ve hukukun hiçe sayıldığı günlerin bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz. 28 Şubat Türkiye siyasi tarihine sürülen kara bir lekedir. Sebep olduğu acılar hala yüreklerimizdedir.” Açıklamasında bulundu. ŞEVKİ ASLAN 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *