image

Salgın sürecinden önce yolcu ücretlerinin 18 liradan 25 liraya çıkardıklarını, hayatın normalleşmesi durumunda yolcu ücretinde indirime gideceklerini düşündüklerini söyleyen Mehmet Şerif Turan, ancak yeni yıl ile birlikte artan maliyetlerden ötürü yol ücretinde değişikliğe gidemeyeceklerini belirtti.
Batman Belediyesi ilçe Otogarından Diyarbakır’a giden dolmuşların 2020 Ocak ayında Diyarbakır Ulaştırma Bölge Müdürlüğünün belirlediği fiyat üzerinden yolculardan ücret aldıklarını belirten Kooperatif Başkanı Turan, halktan gelen şikâyetler hakkında bilgi verdi.
"RESMİ FİYATIN ÜSTÜNE ÇIKMADIK"
Hem güzergâhlarının uzadığını hem maliyetlerinin arttığını ifade eden Turan, konuşmasını şöyle sürdürdü: Kişi başı yol ücretlerimiz, Diyarbakır Ulaştırma Bölge Müdürlüğünün 2020 Ocak ayında bize belirtildiği üzere 25 TL idi ama biz 18 liraya yolcu taşıyorduk.
Salgın sürecinin başlamasıyla yolcu sayımız 8’e düşürülünce işlerimiz yarı yarıya düştü. Günde 50 dolmuş yerine 25 dolmuş yolcu taşımaya başladı. Bunun üzerine yolcu ücretlerini 18 liradan resmi olarak bize belirtilen 25 liraya çıkardık. 
Şu an koltuk sayısı kadar yolcu almaya başladık. Bu süre içinde güzergâhımız değişti. Diyarbakır girişinde olan Şehitlik İlçe Otogarı, Batı İlçe Otogarına taşındığından yol güzergâhımız gidiş-geliş yaklaşık 25 kilometre uzadı. Bu nedenle 25 lira olan yol ücreti bizi ancak kurtarıyor. 
“GİDERLERİMİZ 2 KAT ARTTI” 
Salgın sürecinden beri giderlerinin 2 kat arttığını söyleyen Turan, "Bu süreçte her şeyin fiyatı iki kat yükseldi. Trafik sigortası bin liraydı, şu anda bin 850 lira. Bir koltuk sigortası 500 liradan 800 liranın üstüne çıktı. Araba lastik fiyatları gibi birçok giderimiz nerdeyse 2 katına çıktı. Her şeyin fiyatı bu kadar yükselmeseydi yolcu fiyatını 20 liraya düşürmeyi düşünüyorduk." ifadelerini kullandı.
Turan, "Kooperatifimize bağlı 210 araç var. Yolcu sayısı azlığından dolayı bazı araçlarımıza bazen 10 günde bir sıra geliyor. Hatta diğer çevre illerine göre fiyatımızın üstünde yolcu taşıyanlar var. Ama yine de fiyatımızı 25 liranın üstüne çıkarmadık. Vatandaşın şikâyetleri üzerine fiyatları düşüremediğimiz için biz de üzülüyoruz ama elimizden gelen bir şey yok. Bu fiyatlar üzerinden yolcu taşımaya devam edeceğiz." dedi. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *