image

Batman’ın tamamını doğalgazla buluşturmak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Demirtaş, “Mart ayından beri göreve başlamış bulunmaktayım. 2021 yılı bütçemize yaklaşık 25 km’lik bir yatırım yaptık. 2020 yılı içerinde Körük ve Aydınlık evler mahallesine doğal gaz erişimini sağladık. Her yıl belli bir bütçe kapsamında yatırımlarımızı gerçekleştiriyoruz. Temel hedefimiz doğal gazı yaygınlaştırıp doğal gaz kullanımını artırmak. Bu vesileyle kentin hava kirlilik oranını minimize etme anlamında büyük bir katkımız var. Bunu geçen 8 yıllık dönemde yaşayanlar çok iyi görmüştür. 2020 yılında yaklaşık 7.500 doğal gaz aboneliği oluşturduk.” Dedi.

“DOĞALGAZA TALEP YÜKSEK”

Vatandaşların doğalgaza ilgisinin büyük olduğunu vurgulayan Demirtaş, “ Gaz dağıtım şirketi olarak bu ilgiyi daha da artırmak için elimizden geleni yapacağız. Batman ilinde imar alanındaki konutların %75 ine doğal gazı ulaştırmış durumdayız. Bundan sonra doğal gaza erişim sağlayamayan mahallelerde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Doğal gaz altyapı taleplerinin değerlendirilmeli konusunda faaliyetlerimiz devam ediyor. 2012 yılından beri Kurtalan, Siirt ve Tillo bölgeleri de dâhil, büyük bir alanda doğal gaz dağıtım faaliyeti gerçekleştiriyoruz. Dolayısıyla bir lisans alanımız var. Bu lisans alanı içerisindeki dağıtım faaliyetlerimize her yıl tarife ve bütçelerimi doğrultusunda belli bir kısmını yapıyoruz. Teknik alanda problemli bölgelerimiz olduğu için, bütün alanların kısa bir zaman içerisinde doğal gaza geçmesi mümkün değildir. Bununla ilgili kurumlarla görüşerek, her yıl belli bir oranda alanı, doğal gaza kavuşturmayı hedefliyoruz.” İfadelerini kullandı.

“GAZ DAĞITIM ŞİRKETİ OLARAK ZAM YAPMA YETKİSİNE SAHİP DEĞİLİZ”

Doğalgaza yönelik yapılan zamları da değerlendiren Demirtaş, “Doğal gaz fiyatlarının belirlenmesi konusunda gaz dağıtım şirketlerinin herhangi bir uygulaması ve hükümlülüğü yok. Gaz dağıtım şirketi olarak zam yapma yetkisine sahip değiliz. Tamamen mevzuat dâhilinde belirlenen kural ve kaideler doğrultusunda, dağıtım ve işletme faaliyetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Batmanda doğal gaz kullanan abonelerimizi incelediğimizde, ortalama bir konut bir yılda bin metreküp doğal gaz tüketmektedir. Bu tüketim ortalama 1000 – 1800 TL civarında bir bedel demek. Doğal gaz hem ekonomik, hem temiz hem de konfor demek. Biz bir ısı kaynağından faydalanıyoruz, bu ısı kaynağından ısı elde ediyoruz, bu ısıyı biz ne kadar içerde tutabilirsek, o kadar da faturalarımız düşecektir.” Diye konuştu.

“EVDEKİ PETEKLERİ HER AÇIP KAPATMAK ISI KAYBINA NEDEN OLACAKTIR”

Kış aylarında petekleri aç-kapa yapmamak gerektiğini belirten Demirtaş, “Bir mühendis olarak şunları söylemek istiyorum; Cihazların randımanla çalışması için, belli bir oranda peteklerin açık olması lazım. Evdeki petekleri her açıp kapatmak ısı kaybına neden olacaktır. Dolayısıyla kombi, o ısıyı elde etmek için yine çalışacaktır. Bütün alanı ısıtmak daha faydalı olacaktır. Temel olarak bir yerde ısı biriktiriyorsak, bu ısıyı kaybetmemek lazım… Kış öncesi dönemlerde, kombilerin daha verimli çalışabilmesi için, bakımlarının yapılması çok önemlidir. Hava ısındığı zaman yükselir. Isınan hava yükseldiği için de, ısıyı daha verimli kullanabilmek açısından, peteklerin etrafı kapalı olmaması gerekir.” Diye konuştu.

DOLANDIRICILARA DİKKAT

Dolandırıcıların şirketlerinin adını kullandıklarını söyleyen Demirtaş, “ Kötü niyetli kişiler, abonelerimizi dolandırmak amacıyla, gaz dağıtım şirketinin adını kullanmaktadırlar. Bu tür kişilerle karşılaşıldığı zaman, mutlaka kimlik sorulmalıdır. Bu konuda abonelerimizin hassas olması gerektiğini düşünüyoruz.” Dedi. AHMET KÖLGE

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *