image

Salgının başladığı günden bu yana yaklaşık bir yıldır Sağlık Bakanlığı ve Üniversitelere bağlı Diş Hastanelerinin, hastalara muayene ve diş çekme haricinde hizmet vermemesi mağduriyetlere neden oluyor.

Devlete bağlı diş hastanelerinde salgın riski gerekçesiyle acil durumlar dışında hizmet verilmezken, özel hastane ve kliniklerde tam zamanlı olarak çalışılıp tüm hizmetin verilmesi “Devlet hastanelerinde salgın var da özel kliniklerde yok mu?” sorusunu akıllara getiriyor.

Diş hastaları ise salgın gerekçesiyle yaklaşık bir yıldır özel sektöre yönlendirilerek fahiş ücretlere mahkûm bırakılıyor.

Covid-19 nedeniyle aylarca kapalı kaldıktan sonra kısıtlı tedaviyle hizmet vermeye başlayan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinin halkın mağdur olmasına neden oluyor.

Salgın nedeniyle diş çekme, dolgu ve muayenenin dışında hizmet verilmediğini söyleyen halk, oysaki özel diş kliniklerinin bütün işlemleri yaptığını söyledi.

Halk, devletin tam donanımlı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olmasına rağmen salgın tedbirleri gerekçesiyle birçok diş işlemlerinin verilmediğini belirtti.

Aylarca Merkezi Hekim Randevu Sisteminden de randevu alınamaması nedeniyle özel diş kliniklerine gitmek zorunda kaldıklarını dile getiren halk, özel diş kliniklerinde de gereğinden fazla ücretle diş tedavilerini yaptırmak zorunda kaldıklarını belirtti.

“NEDEN DEVLET HASTANELERİ BU HİZMETİ VERMİYOR?”

Bir yıla yakındır virüsten dolayı Batman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde diş tedavisi olamadığını, bunun için mağduriyet yaşadığını söyleyen Sait Yaman, “Özellikle Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi bizi mağdur ediyor. Vatandaşa fiş kesilmiyor, kesilse de tedavi edilmiyor. Özel diş kliniklerine gitmek zorunda kalıyoruz. Niçin özel hastaneler açık da burası açık değil? Niçin bu halkı bu şekilde mağdur ediyorlar? Bu halkın günahı ne? Bunun gerekçesi ne açıklasınlar. Doktor yoksa desinler, ‘Doktor yok.’ Doktor varsa niçin görevini yerine getirmiyorlar? Yetkililer bu halka bir cevap versinler. Özel diş klinikleri bütün diş işlemini yapıyorlar. Niye devlet hastaneleri bu hizmeti vermiyor?” ifadelerini kullandı.

“GİT 10 AY SONRA GEL DİYORLAR”

Ağız ve Diş Merkezinde verilmeyen hizmetlere bir an önce başlanması gerektiğini ifade eden Ata isimli vatandaş, “Bu hastaneyi buradan kaldırsalar daha iyi. Bilelim ki Batman’da Ağız ve Diş Hastanesi yok. Gidiyorsun ‘Uzman Doktor yok, git 10 ay sonra gel’ diyorlar. Zaten doktor gelene kadar öleceğim. Özele gitsek 3-4 bin lira para alacak. Zaten o kadar verecek param yok.” şeklinde konuştu.

“MECBUR KALDIĞIM İÇİN ÖZEL DİŞ KLİNİĞİNE GİTTİM”

 

Özel diş kliniğine gitmek mecburiyetinde kaldığını ifade eden Güler Burdakal ise şunları söyledi: “Batman Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde sıra olmadığı için bana fiş vermediler. Ben de diş ağrım çok olduğu için mecburen özel diş kliniğine gittim. Çocuklarım fırında çalışıyor. Fırında aldıkları 30 TL’yi gelip özele diş hastanesine yatırdım.”

Abdülaziz Üre ise “Biz istiyoruz ki bu diş hastanesi açılsın. Fakirler için iyidir. Herkes özel hastaneye gidip 3-4 bin lira veremez.” şeklinde konuştu.

“DEVLET HASTANELERİ ÖNLEM ALIP HİZMET VERSİN”

Özel kliniklerde verilen hizmetlerin devlet hastanelerinde de verilmesini isteyen Rahmi İdiğ de şunları kaydetti: “Her aradığımda bana ‘Randevu yok’ diyorlar, ya da bitti diyorlar. Hastaneler virüs nedeniyle uzun bir süre kapalı kaldı. Mademki virüs var, özel klinikler tedbir alarak hizmet vermeye davam ediyor. Devlet niçin bu şekil önlem alıp hizmet vermiyor? Özel kliniklerde verilen hizmetlerin devlet hastanelerinde de verilmesini istiyoruz.”(İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *