image

Coronavirus (Covid-19) salgını gölgesinde uzaktan eğitimle geçen 2020-2021 eğitim öğretimin birinci dönemi tamamlandı.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Coronavirus (Covid-19) tedbirleri kapsamında TRT EBA, EBA ve canlı sınıf uygulamaları, basılı ve dijital yardımcı kaynaklarla yürütülen uzaktan eğitimin ilk dönemi sona erdi ve yaklaşık 18 milyon öğrenci 3 hafta sürecek yarıyıl tatiline başladı.
Covid-19 tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle evlere kapanılması ve salgının psikolojik etkileri nedeniyle zorlu geçen eğitim öğretim döneminin ardından öğrenciler bu yıl karne heyecanını okullarda yaşayamıyor.
Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan yaklaşık 18 milyon öğrencinin karne sevinci bu sene salgın nedeniyle yarım kalırken salgın nedeniyle okullar karne günü sessizliğe büründü.
Karnelerine, takdir ve teşekkür belgesi gibi başarı belgelerine online ortamdan ulaşacak öğrenciler, bu dönemde karnelerini öğretmenlerinin elinden alamamanın hüznünü yaşıyor.
Karnelerine online ortamdan ulaşmanın üzücü olduğunu ifade eden  öğrenciler, okulda karne heyecanının daha farklı olduğunu söyledi.
Karne sevinci yaşayamadıkları için çok üzüldüklerini belirten öğrenciler, okullarını, öğretmenlerini ve arkadaşlarını çok özlediklerini belirterek bir an önce okulların açılmasını istediklerini dile getirdi.
Karne sevinçlerinin yarım kaldığını belirten öğrenciler, uzaktan eğitim sürecinden yakınarak yüz yüze eğitim için tedbirler alınarak olanakların sağlanmasını talep etti.
Geçtiğimiz yıl ortaokuldan mezun olduğunu ve lise heyecanını yaşayamadığını belirten lise 1’nci sınıf öğrencisi Sümeyra Gözüdok, ikinci defa karnelerini öğretmenlerinin elinden alamamanın hüznünü yaşadığını söyledi.
“OKULUMUZU VE ÖĞRETMENLERİMİZİ ÖZLEDİK”
Karneyi öğretmenlerinin ellerinden almanın ve karne sevincini okulda arkadaşları ile yaşamanın daha heyecanlı olduğunu ifade eden Gözüdok, “Yaklaşık bir yıldır uzaktan eğitim alıyoruz. Uzaktan eğitim okulda verilen yüz yüze eğitim gibi olmuyor. Zorlandığımız dönemler çok oluyor. Öğretmenlerimize ihtiyaç duyuyoruz. Fakat öğretmenlerimizle maalesef uzaktan irtibat kurabiliyoruz. Karnemizi alamadık; bu bizi gerçekten üzdü. Arkadaşlarımız ile birlikte karne sevincini yaşamak varken karnemizi evimizde alacağız. Bu gerçekten üzücüdür. Okulda karne almanın heyecanı bir başka oluyor. Arkadaşlarımızla okulda yaşadığımız karne heyecanı daha farklı oluyor. Bir an önce bu sürecin bitip tekrar okulumuza gitmek istiyoruz. Okulumuzu ve öğretmenlerimizi özledik. Bu sürecin bir an önce bitmesini istiyoruz.” dedi.
“SEVİNÇLİYİZ AMA BURUK SEVİNÇ VAR”
Karne heyecanını yaşayamadığını ifade eden lise 12’nci sınıf öğrencisi Muhammed Göçer, “12’nci sınıf öğrencisi olduğumdan dolayı yüz yüze eğitim için şarttı. Çünkü bu sene YKS’ye gireceğim. Bundan dolayı dersleri yüz yüze almam lazımdı. Fakat şu anda okullar kapalı ve normalde bu yıl okulların açılmasını bekliyorduk. Fakat okullar kapalı olduğu için bir şekilde sınava hazırlanıyoruz. Geçen yılın ikinci döneminde de karne sevincini yaşayamadık. Okulda karne heyecanı oluyordu. Bugünde yine aynı şekilde karne heyecanını yaşamayacağız. Sevinçliyiz ama buruk sevinç var.” ifadelerini kullandı.
“ARKADAŞLARIMIZLA BİRLİKTE KARNEMİZİ ALSAYDIK DAHA MUTLU OLURDUK”
Uzaktan eğitimin yüz yüze eğitimin yerini almadığına ve bu süreçte yaşadıkları zorluluklara da dikkat çeken ortaokul 6’ncı sınıf öğrencisi Yusuf Göçer de şunları söyledi: “Pandemiden dolayı arkadaşlarımızla görüşemiyoruz. Covid-19’dan dolayı eskisi okulda değiliz ve derslerimizi tam olarak yapamıyoruz. Herkes karnesini alamadığı için üzgün olabilir. Okulda karne heyecanı bir farklı oluyordu. Karne heyecanımızı ailemizle ve arkadaşlarımızla paylaşıyorduk. Bu şekilde bir mutluluk yaşıyorduk. Yine kardeşler ve arkadaşlar arasında bir tatlı rekabet oluyordu. Bugün okulda olsaydık ve arkadaşlarımızla birlikte karnemizi alsaydık daha mutlu olurduk.” İLKHA

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *