image

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Batman’ın Hasankeyf ilçesine gelen HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, beraberindeki heyetle birlikte ilçe esnafını ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinledi.
Ziyaret sırasında İl Başkanı Davut Şahin’e, Hasankeyf İlçe Başkanı Seyit Emin Tunç da eşlik etti.
Ziyarette HÜDA PAR heyetine yaşadıkları sıkıntıları anlatan esnaf, pandemi nedeniyle çoğu zaman günlerce iş yapamadıklarını, siftah yapamadan iş yerlerini kapattıklarını belirtti. Kiralarının yüksek olmasından şikayet eden esnaf, bunun mağduriyet oluşturduğunu söyledi.
Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin, hemen hemen ziyaret ettikleri tüm esnafın birçok sorunla ilgili şikâyetlerini dile getirdiğini belirtti.
Pandemiden dolayı iş yapamayan esnafın  büyük bir mağduriyet yaşadığını vurgulayan Şahin, esnafın sıkıntılarının giderilmesi için yetkililere önemli görevler düştüğünü ifade etti.
“DÜKKÂNLAR BOMBOŞ”
Tarihi ilçede birçok iş yerinin halen açılmadığına dikkat çeken Şahin, “Tarihi Hasankeyf ilçesindeki esnafı dolaştık. Esnafın sorun, sıkıntı, satış ve durumlarını sorduk. Maalesef çarşıya indiğimizde ciddi bir sakinlik hâkimdi. Neredeyse hiçbir müşteriye rastlamadık. Açık olan dükkânlar bomboş vaziyette. Birçok iş yeri halen açılmamış. Açık olan esnaf da kiralarının 600 ila bin lira arasında değiştiğini belirterek pandemi sürecinden dolayı kiralarını dahi vermediklerini söylediler.” dedi.
“BÖYLE DEVAM EDERSE ESNAF KEPENK KAPATACAK”
Pandemiden dolayı satışları durağanlaşan esnafın işlerinin daha da kötüye gittiğini dile getiren Şahin, şöyle devam etti: “Hasankeyf bu mevsimde çok sakin olduğundan esnaf hem zaman harcıyor hem de kira, elektrik ve su gibi giderlerini ödemek zorunda kalıyor. Bu gidiş böyle devam ederse burada açık olan esnaf da kepenlerini kapatmak durumunda kalacak. Yeni Hasankeyf’e insanlar daha alışmamış. Pandemi sürecinin de etkisiyle esnaf günde iki parça eşya satamıyor. Kira ve giderler esnaf açısından büyük bir sorun haline gelmiş durumda.”
“ESNAF BÜYÜK SIKINTI YAŞIYOR”
Yetkililerin esnafın bu durumuna bir el atması gerektiğini belirten Şahin, “Gördüğümüz kadarıyla yeni Hasankeyf’in bir sürü eksiği var. Özellikle esnaf bu konuda çok sıkıntı yaşıyor. Yetkililer bir an önce yeni Hasankeyf’i, esnafın ekmek kazanacağı bir duruma getirmesi için adım atmalı. Esnafla oturulup, başlıca sorunları dinlendikten sonra geçimlerini sağlamaları için bir politika geliştirilmelidir.” ifadelerini kullandı. AHMET KÖLGE

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *