image

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Batman’da da sağlık çalışanları ile eczacılar, Covid-19 aşısı yaptırdı.
Batman İl Sağlık Müdürü Mehmet Hakan Pamukçu, Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde aşı oldu. 
BİRKAÇ GÜNDE 6 BİN SAĞLIK ÇALIŞANI AŞI OLACAK
Aşı sonrası açıklamalarda bulunan Pamukçu, kentte 6 bin sağlık çalışanından bin 600’ünün aşı olduğunu, kalan sağlık çalışanlarında randevulu bir şekilde sağlık merkezlerinde aşılarını olduklarını söyledi. Yapılan aşının güvenilir olduğunu, sağlık çalışanlarından sonra halkın da randevularını oluşturduktan sonra aşılarını olabileceklerini belirten Pamukçu, bir an önce salgından kurtulup normal hayata geçmeyi temenni ettiklerini belirtti.
“AŞIYA BU DÖNEMDE ERİŞEBİLMEK BİLE BİR ŞANS”
Pamukçu, “Tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimiz Batman’da da Covid-19 aşılama süreci başladı. Sağlık çalışanlarımızın bu anlamda çok yoğun bir başvurusu var. Dünden bu yana ilimizde bin 600 sağlık çalışanımız Covid-19 aşısıyla aşılandı. Toplamda 6 bin sağlık çalışanımızın geri kalanı da randevulu bir şekilde tüm merkez hastanelerimiz, ilçe devlet hastanelerimiz, aile sağlık merkezlerimiz ve özel hastanelerde aşılarını olmakta. Bu aşıya bu dönemde erişebilmek bile bir şans. Bu şansa ben de sahip oldum. Sağlık çalışanlarımızın bizim için sağlığı her şeyin önünde. Daha iyi bir sağlık hizmeti verebilmek için sağlık çalışanlarımızın sağlığını öncelikli olarak korumak gerekiyor. Bu hastalıktan bir an önce kurtulup yeni normal hayatımıza dönmek dileğiyle teşekkür ediyorum. Tüm sağlık çalışanı arkadaşlarımıza da emeklerinden dolayı sonsuz şükranlarımızın sunuyorum.” dedi.
“AŞIYI VATANDAŞLARIMIZA DA ÖNERİYORUZ”
Aşının önemine değinen Pamukçu açıklamasına şöyle devam etti: “Kullandığımız aşı da çok güvenli bir aşı. İnaktif virüs aşısı olarak kullanılan bir yöntem. Tüm sağlık çalışanlarımız, yöneticilerimiz, bakanlık yetkililerimiz ve devlet büyüklerimiz bu aşıyla aşılanmakta. Bu anlamda hiçbir vatandaşımızın aklında hiçbir soru işareti olmamasını istiyoruz. Bu anlamda biz kendimize ve sağlık çalışanlarına uyguladığımız aşıyı vatandaşlarımıza da öneriyoruz. Bizim güzel günlere yeniden kavuşabilmemiz, yeniden normal hayatımıza kavuşmamız bağışıklığımızın güçlü olmasıyla ilişkili. Bütün vatandaşlarımızın sıra kendilerine geldiği zaman sistemde isimleri tanımlandığı zaman aşılarını olması için kendilerini sağlık kuruluşlarımıza davet ediyoruz.”
Öte yandan 44. Bölge Batman Eczacı Odası Başkanı Adnan Bayhan, yönetim kurulu üyeleri ve eczacılar da Covid-19 aşısı olmaya başladı. AHMET KÖLGE

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *