image

Geçen yıl pandemi nedeniyle yapılamayan eğitim-öğretimde ciddi kayıplar yaşayan öğrencilerin, bu yıl da eğitimden henüz tam yararlanamamış olmasını gelecek açısından büyük bir kaos olarak ifade eden Ramazan Bozkurt, “Bugün yapılamayan eğitim 5-10 yıl sonrası için olumsuz bir etki yaratacak ve maalesef ki, hepimiz bu telafisi imkansız sonuçları görünce durumu idrak edebileceğiz” dedi. 
Konu hakkında detaylı açıklamalarda bulunan Bozkurt, “Malumunuz pandemi sürecinde tüm Türkiye uzaktan eğitim sürecini yaşamaktadır. Uzaktan eğitim, her ne kadar yüz yüze eğitimin yerini tutmasa da bu mecburi sürecin çok ciddi faydalarının da olduğu bir gerçek. Bu zaman diliminde uzaktan eğitimi önemsemeyen öğrenciler, maalesef gelecekte ciddi sıkıntılar yaşayacak. Bilinmeli ki bu süreçte, ülkemizde ve şehrimizde uzaktan eğitimi ciddi ve disiplin içerisinde yapan kurumlar, öğrencilerini geleceğe taşıyacaktır.”
UZAKTAN EĞİTİMİN FAYDALARI NELER OLACAKTIR?
Uzaktan eğitimi önemsemeyen ve bu nedenle faydalanmayan öğrencilere uyarı bulunan Bozkurt, “Uzaktan eğitimin dezavantajları gibi, avantajlarını da bilmek gerekiyor. Bunları sıralayacak olursak birincisi, birçok öğrencinin uzaktan eğitimden faydalanamadığı veya önemsemediği bu dönemde, bu eğitimi önemseyen öğrenciler, diğer öğrencilere göre gelecekte fark yaratacaktır. İkincisi, yüz yüze eğitim başladığı zaman, derslerin temeli olan bugünkü konuları anlamış olan çocuklar, yüz yüze eğitimde işlenecek konuları daha iyi anlayabileceklerdir. Üçüncüsü, özellikle 8. ve 12. sınıflar gibi sınav gruplarında yer alan ve uzaktan eğitime katılan öğrenciler, 4-5 soru daha fazla yaparak, on binlerce öğrenciyi geride bırakabilecektir. Dördüncüsü, uzaktan eğitimi önemseyen öğrenciler, öğrenme psikolojisinden kopmayacak ve yüz yüze eğitim döneminde daha keyifli ve odaklanmış bir ruhla eğitim hayatlarını devam ettirebileceklerdir.” Dedi.
 “106 ÜLKEDE OKULLAR HİÇ KAPANMADI”
Uzaktan eğitimin kesinlikle yüz yüze eğitimin yerini alamayacağını ve bu nedenle bir an önce okulların açılması gerektiğine de vurgu yapan Bozkurt, “Bugün yapılamayan eğitim 5-10 yıl sonrası için olumsuz bir etki yaratacak ve maalesef ki, hepimiz bu telafisi imkansız sonuçları görünce idrak edebileceğiz.  Bu nedenle yüz yüze eğitim bir an önce başlamalı, hatta bazı bölge ve Batman’ımız gibi iller için bu konuda pozitif ayrımcılık, adeta bir zorunluluktur. Dünyaya da baktığımız zaman 14 Aralık 2020 UNESCO verilerine göre, dünyadaki 210 ülkenin 106’sında okulların tamamen açık olduğu, 43 ülkede kısmen açık olduğu ve diğer ülkelerde kapalı ve kısmen açılıp kapandığı raporlanmıştır. Birçok ülke, okullarını açık tutmak için farklı sektörlere kısıtlama getirerek eğitime devam etmeye çalıştı. Çünkü zaman denen şey, para ile alınabilecek bir şey değil. Bu yüzden gelecek neslimizi, kaos yaratan ve yaratacak olan büyük tehlikeden kurtarmak için, muhakkak en kısa sürede yüz yüze eğitime başlamalıyız” dedi. AHMET KÖLGE

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *