image

Özbek ve Yıldız aileleri arasında başlayan husumetin sona ermesi için ilin kanaat önderleri barış görüşmesi gerçekleştirdi.
Devam eden görüşmelerin ardından husumetli aileler, Batman’da bir düğün salonunda düzenlenen barış töreninde bir araya getirildi. Törene; Batman Milletvekili Ziver Özdemir, kanaat önderleri ve husumetli aile bireyleri katıldı.
Coronavirus tedbirleri alınarak yapılan törene katılanlar Kur’an-ı Kerim’in altından geçerek barış yemini etti.
“ÖNEMLİ OLAN BARIŞTA GÖREV ALMAK”
Törende bir konuşma yapan Batman Milletvekili Ziver Özdemir, önemli olan sulh ve barışta görev alabilmek olduğunu söyledi. Özdemir, “Burada hazır bulunan Yıldız ve Özbek ailesine güzel bir örnek olduklarından dolayı teşekkür ediyorum. Allah hem bu dünyada hem de öteki dünyada ecirleri kat be kat versin inşallah. Kavga ve savaşı herkes yapabilir. Önemli olan sulh ve barışta görev alabilmek ve barış için emek verebilmektir. Rabbim iki aile arasına giren bütün seydalarımdan razı olsun.” ifadelerini kullandı.
“İKİ AİLE ARASINDAKİ HUSUMET SON BULMUŞTUR”
Husumetli aile arasına giren imamlardan İbrahim Ekmen, “Özbek ile Yıldız ailesi arasında geçen yıl semt pazarında çıkan arbedede araya girmek isteyen bir kişinin hayatını kaybetmesiyle husumet olmuştu. Özbek ailesi adına vefat eden gencin babası Mehmet Özbek Allah kendilerinden razı olsun, bizi kırmayarak bizi kefil olarak kabul etti. Çevremizdeki kanaat önderleri ve aşiret reisleri ile toplanıp, iki aile arasındaki husumetin son bulması ve başka birinin ölmemesi için hepimiz buradayız. Allah’ın izniyle iki aile arasındaki husumet son bulmuştur.” şeklinde konuştu.
Aile bireylerinden Selim Yıldız, husumetin son bulması için aracı olan herkese teşekkür etti. 
M. EMİN URAZ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *