image

Hatice Baran, pandemide kursları kapanınca evde yaptığı birçok takı ve tasarım ürününü internet üzerinden satmaya başladı.
Yaptığı ürünler sayesinde geri dönüşüme de katkı sunan Baran, elde ettiği gelirle aile bütçesine de katkı sağlıyor.
Baran, “Ahşap boyamadan epoksi malzemelere ve kristal takı tasarıma kadar pek çok ürün eliminden altından çıkıyor. Eski malzemeleri de değerlendiriyoruz. Atamadığımız, kıyamadığımız eski tepsi ve ahşap malzemeleri yeniliyorum. Bu şekilde geri dönüşüme de katkı sağlamış oluyoruz. Tabi bu iş emek istiyor, el emeği göz nuru ürünlerdir. Hedefim bir atölye açmaktır. Atölye açabilirsem hem işimi daha rahat yapacağım hem de başkalarına da kurs vereceğim.” dedi.
El sanatları bölümü mezunu olduğunu ve öğretmenlik için atama beklediğini kaydeden Baran, bunun yanında birçok kursu bitirerek sertifika aldığını anımsattı.
Baran, şunları söyledi: “Okuldan mezun olduktan sonra eve döndüm, tabi pandemi nedeniyle evden çıkamadık. Bu yüzden evin bahçesinde boncuklardan takılar yapmaya başladım. Bir süre sonra atık malzemeleri de yenilerek geri dönüşüme kazandırmaya çalıştım. Yaptığım ürünleri sosyal medya hesabı üzerinden satışa çıkardım. Siparişler gelmeye başladı. Amacım hem aile bütçesine hem de geri dönüşüme bir nebze de olsa katkı sağlamaktır. Tek tek sipariş aldığım gibi toplu siparişler de olursa yapmaya hazırım. Tabi benim hedefim ileride bir atölye açmaktır. İnşallah bir atölyem olur.” İLKHA

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *