image

Türkiye'de en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp, gizlilik sözleşmesini yenilemesiyle kullanıcı verilerini Facebook ile paylaşacağını açıkladı.
WhatsApp, yeni sözleşmeyi ve veri paylaşımı kurallarını 8 Şubat'a kadar kabul etmeyenlerin telefonlarından uygulamanın silineceği uyarısı yapıyor.
Mesajlaşma servisi, güncellemeden etkilenmeyecek kullanıcıların olduğu bölgeyi Avrupa Bölgesi olarak açıkladı ancak sadece bu durum Avrupa Birliği üyesi ülkeleri kapsıyor.
Bu durum hem Türkiye hem de dünyanın dört bir yanında kullanıcıların WhatsApp uygulamasını silme kampanyasına katılmalarına yol açtı.
Alternatif mesajlaşma uygulaması olan BiP, Signal ve Telegram ise en çok indirilen uygulamalar içerisinde yer aldı.
Vatandaşlar, WhatsApp’ın gizlilik ihlaline neden olacak sözleşmesine Avrupa Birliğine üye ülkelerin muaf tutulmasının çifte standart olduğunu belirterek, WhatsApp’ın geri adım atmaması halinde alternatif mesajlaşma uygulamaları kullanacaklarını söyledi.
Sadece AB üye ülkelerin söz konusu sözleşmeden muaf tutulmasını çite standart olarak yorumlayan Abdülkerim Kıran, sadece WhatsApp’ın değil, diğer sosyal medya uygulamalarının da gizlilik konusunda tehlikeli olduğunu dile getirdi.
Yanlışlıkla yeni sözleşmeyi kabul ettiğini belirten Mikail Basut, arkadaşlarının uyarmasıyla uygulamayı sildiğini söyledi.
WhatsApp’ı halen kullanmaya devam ettiğini ifade eden Erkan Eğuz, “Benim için fark etmiyor. Zaten Facebook uygulamasına kaydolduğumuz günden beri tüm bilgilerimiz toplanıyor.” diye konuştu.
Lezgin Özdemir, “Sadece AB üye ülkelerin muaf tutulması çifte standart ve kabul edilemez. Ama benim için bu yeni sözleşmenin önemi yok.  Yüksek bir devlet rütbesinde değilim. Bilgilerimi paylaşabilirim sıkıntı olmaz.” dedi.
Son dakikaya kadar WhatsApp’ın geri adım atmasını bekleyeceğini, geri adım atılmaması halinde başka mesajlaşma uygulaması kullanacağını söyleyen İbrahim İmrak, “Özel bilgilerimizi WhatsApp üzerinden paylaşıyoruz, bu gizliliğin ihlal edilmesi kabul edilemez.” şeklinde konuştu.
İslam Gehveroğlu ise “WhatsApp’ın kararı benim için pek sıkıntı olmaz. Özel bilgilerimi pek paylaşmıyorum. Normal arkadaşlarla sohbet amaçlı kullanıyorum.” İfadelerini kullandı. İLKHA

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *